Categories: FlashSport

Un nou campionat nebun?

Primele opt etape ale Ligii 1 par sa spună că actuala ediţie va fi una imprevizibilă, în special în ceea ce priveşte lupta la vârf. Puţini ar fi anticipat la începutul întrecerii podiumului campionatului după disputarea a aproape o treime din sezonul regulat, liderul Astra fiind urmat îndeaproape de Viitorul Constanţa şi Dinamo Bucureşti.
Cu siguranţă, surpriza de până acum o reprezintă formaţia patronată şi antrenată în acelaşi timp de Gică Hagi, cel care începe să culeagă treptat-treptat roadele unei investiţii pe termen lung pe care a făcut-o în academia care îi poartă numele. Viitorul este neînvinsă până acum, şi, lucru cel mai important, rezultatele obţinute nu au fost deloc consecinţa unor întîmplări fericite, ci au venit pe fondul unui joc spectaculos, în care ofensiva şi-a făcut din plin datoria. Echipa Regelui are al doilea cel mai prolific atac din campionat, cu 17 goluri marcate, şi pare în acest moment o candidată foarte serioasă la un loc de cupe europene. Nu este însă exclus ca, menţinând aceasta constanţă în rezultate, să-i vedem pe puştii lui Hagi implicaţi în bătălia pentru titlu, chiar dacă antrenorul rămâne rezervat în declaraţii deocamdată, nedorind să pună o presiune suplimentară pe umerii elevilor săi, neobişnuiţi cu o astfel de povară.

by  lraul06
Copyright © 2008-2015 ImageCodr.org.
ImageCodr.org coding by Michael ‘Tex’ Hex / Xteq Systems.
Design by Arcsin Web Templates, licensed under Creative Commons Attribution 2.5 License

O altă supriză plăcută este Dinamo, probabil cel mai frământat club din ultimul deceniu. Venirea lui Mircea Rednic pe banca tehnică pare să înlesnească drumul echipei către propria identitate, reputatul antrenor fiind la rândul său disperat să aibă rezultate cu formaţia la care a cunoscut gloria ca jucător.
La Giurgiu, Marius Şumudică a pus la rândul său pe picioare o echipă spectaculoasă, care face deliciul pariurilor sportive, având în vedere că marchează multe goluri, dar şi primeşte aproape la fel de multe, fiind lider la ambele capitole. Având un fotbalist de excepţie în lot, Constantin Budescu, capabil să aducă acel plus în momentele-cheie ale unei înfruntări, Astra este la rândul său o pretendentă la coroana cu lauri, pe care ar putea să şi-o treacă în premieră în palmares.
Marea dilemă este legată de parcursul Stelei, echipa care a dominat cu autoritate ultimii trei ani, dar care nu-şi regăseşte ritmul în actuala stagiune. Plecarea unor jucători exponenţiali, venirea pe bancă a neexperimentatului Mirel Rădoi şi tensiunile interne alcătuiesc un tablou mai puţin propice performanţei, lucru care se observă cu ochiul liber la gruparea din Ghencea. Reculul Stelei, pe undeva normal după anii de glorie, poate da însă un alt dinamism competiţiei, care are nevoie de echilibru pentru a deveni una atrăgătoare.
Cu siguranţă, meciul dintre Steaua şi Viitorul Constanţa, din runda a noua, va fi un unul aşteptat de iubitorii fotbalului, care sunt curioşi să vadă dacă trupa lui Hagi este cu adevărat pregătită să preia ştafeta sau dacă orgoliul rănit al Roş-Albaştrilor se va reactiva la timp pentru a relansa echipa în lupta pentru vârful ierarhiei. Un eventual eşec al Stelei ar confirma concluzia primelor opt etape, şi anume că ne aşteaptă un sezon nebun, în care orice este posibil.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

La Blăjeni, intervențiile de urgență și cele edilitare se vor face cu ajutorul unui utilaj achiziționat din bani europeni

Magdalena Șerban Ce fac primarii harnici când conduc localități mici, cu un buget care abia…

1 minut ago

Deva: Absenteismul școlar, monitorizat de DAS Deva pentru circa 40 de copii

Magdalena Șerban Din pricina absenteismului școlar, circa 40 de copii și adolescenți din mu­nicipiul Deva,…

3 minute ago

„Normă” îndeplinită de „corbii” albaștri. Trei goluri, trei puncte câștigate

Ultimul meci al etapei a 7-a din play-off-ul Ligii 2 a avut loc ieri, pe…

11 minute ago

ANUNŢ

ANUNȚ ÎN VEDEREA ACORDĂRII SPRIJINULUI MATERIAL  TICHETE SOCIALE PE SUPORT MATERIAL ȘI PACHETE CU PRODUSE…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

o zi ago