Categories: Sport

Un festival de goluri şi restul chinuială

CNS „Cetate” Deva a făcut spectacol, marcând opt goluri, în meciul cu Minerul Uricani disputat în prima etapă a noului sezon, din Liga a IV-a Hunedoara. În schimb, în celelalte partide ale debutului de sezon majoritatea echipelor au părut în urmă cu pregătirea şi au avut dificultăţi în a marca şi a se impune.
Scor fluviu la Deva
Cu achiziţii importante şi cu o situaţie financiară mai solidă decât a majorităţii adversarelor, CNS „Cetate” Deva a avut un start de sezon perfect. Trupa pregătită de Marius Sîrbu  a făcut instrucţie cu Minerul Uricani, fostă medaliată în campionatele precedente, şi s-a impus cu 8-0 (3-0), în urma unui joc pe care l-a controlat cu autoritate.  Golurile cu care CNS „Cetate” s-a instalat în fotoliul de lideră a clasamentului au fost marcate de: Pribac (min. 6), Herci (min.29), Vajda (min.36), Cărăvan (min.60, din penalti), Dărăban (min.66 şi 88), Boloş (min.69) şi Chelariu (min.83). „Mai importante decât scorul sunt cele trei puncte şi calitatea jocului. Am demonstrat că am muncit cu seriozitate şi inteligenţă în perioada de vară şi am etalat un joc bun. Trebuie să rămânem echilibraţi şi serioşi şi în continuare, pentru că e nevoie de multă muncă pentru atingerea obiectivului”, a afirmat antrenorul de la CNS „Cetate”, Marius Sîrbu.
Boala ratărilor
Vicecampioana Hercules Lupeni a câştigat duelul din meciul de debut al campionatului cu Aurul  Brad, fără a reuşi să marcheze din acţiune. Ambele goluri ale trupei antrenate de Dan Voicu au fost marcate din lovituri de pedeapsă, transformate de Andrei Harangozo şi de noua achiziţie, Andrei Soare. „Dacă la pauză ar fi fost 5-0 pentru noi cred că nu s-ar fi mirat nimeni. Sincer sunt mulţumit de rezultat, dar sunt nemulţumit că jucătorii mei au ratat foarte mult. Cojocaru şi Filip au avut ocazii imense dar au ratat şi de la trei metri de poartă”, a spus antrenorul Dan Voicu.
În celelalte partide ale etapei calitatea fotbalului a fost modestă, iar eficacitatea s-a aflat în suferinţă. Jiul Petroşani a început cu stângul, acasă, şi a înclinat steagul în faţa celor de la Victoria Clan, 0-2, după un meci în care gazdele au acuzat arbitrajul. Inter Petrila şi CS Vulcan au obţinut victorii pe teren propriu, 2-1 cu Dacia Orăştie şi 3-0 cu CS Vulcan, dar nu au convins. Pentru ca viitoarea câştigătoare a Ligii a IV-a să câştige barajul de promovare în Liga a III-a, după ce în ultimii cinci ani toate campioanele judeţene au eşuat, este nevoie ca şi celelalte echipe din campionat să se prezinte la un nivel competitiv. (C. Marinuţ)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago