Categories: Sport

Debut ca-n basmele lui „Alexoi Ispirescu”

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara a început sezonul 2014-2015 cu o victorie de poveste, câştigând cu 3-2 (1-2) meciul disputat sâmbătă, în deplasare, cu Minerul Motru. Succesul a venit după un joc halucinant, „colorat” cu două eliminări, două răsturnări de scor şi două goluri marcate în prelungiri. „Victoria face bine la moralul echipei şi contrazice criticile celor din umbră care mă vorbesc pe la colţuri şi mă compară cu Petre Ispirescu pe motiv că vorbesc mult şi nu am rezultate”, a precizat antrenorul Titi Alexoi.
Extazul startului perfect
Cu Făgărăşanu şi Tecsi în formula de start şi cu un sistem elastic şi bine pus la punct, „alb-albaştri” au început excelent meciul cu fosta echipă de liga secundă Minerul Motru. FC Hunedoara a deschis repede scorul prin Tecsi, în minutul cinci, şi a controlat apoi autoritar următoarele 20 de minute ale partidei. „Echipa m-a surprins plăcut în aceste prime 25 de minute. Exprimarea în teren a fost aproape de stilul de joc pe care vreau să-l promovez şi s-a ridicat în câteva momente la nivelul pe care doresc să-l atingem. Am jucat într-un sistem 4-3-3 pe care mulţi antrenori se feresc să-l utilizeze, după ce Jackie Ionescu a spus că e periculos, dar despre care eu cred că poate fi câştigător dacă e bine interpretat şi folosit”, a spus antrenorul Titi Alexoi.
Agonia inferiorităţii
„Mecanismul” hunedorean s-a gripat în minutul 25, când Tecsi, autorul unicului gol de până atunci, a fost eliminat. „Eliminarea poate fi interpretată ca un act de indisciplină, dar nu a fost aşa. Am fost foarte aproape de fază şi am văzut că Tecsi nu a avut nici o intenţie să-şi lovească adversarul. Practic el a fost atacat din spate şi în cădere, din cauza elanului, l-a călcat involuntar pe spate pe adversar. E drept că au rămas urme de crampoane, dar cred că Tecsi nu a vrut să-şi accidenteze oponentul”, a precizat tehnicianul hunedorenilor. În inferioritate numerică, FC Hunedoara s-a dovedit fragilă, iar Minerul a răsturnat scorul, trecând la conducere, 2-1, prin reuşitele lui Fărcăşanu (31) şi Nicoloff (38).
Renaşterea din prelungiri
Finalul reprizei a adus şi restabilirea echilibrului numeric în teren, întrucât un gorjean a primit cartonaşul roşu în minutul 44, fiind eliminat. În aceste condiţii, FC Hunedoara a revenit la putere. Trupa pregătită de Titi Alexoi a fost vioara întâi a reprizei secunde şi a reuşit să întoarcă rezultatul în prelungiri, când puţini mai sperau. Fabian Pop (intrat în minutul 81) a egalat, 2-2, în minutul 90, cu o lovitură de cap, după o centrare a lui Florin Olariu, iar Făgărăşanu a dat lovitura în minutul 90+3, în urma unei acţiuni individuale, scor 2-3. „Cunoşteam stilul de joc şi slăbiciunile celor de la Motru, deoarece Daniel Haidiner i-a spionat la meciul din Cupa României cu FC Caransebeş, arbitrat de fiul său Denis. Prin urmare am schimbat din mers sistemul, la 4-4-1 şi am controlat jocul. Până la marcarea golurilor am avut alte trei-patru ocazii clare de a marca, chiar şi cu poarta goală, ceea ce e îmbucurător pentru un meci în deplasare. Apoi, în prelungiri, am avut şansă şi am marcat două goluri care au întors rezultatul. Fabian Pop a înscris după doar nouă minute de la intrarea în teren, iar Făgăraşu a reuşit o acţiune individuală spectaculoasă şi a marcat golul victoriei”, a afirmat Titi Alexoi.
Pentru moral şi linişte
Tehnicianul echipei hunedorene consideră că victoria de la Motru este benefică moralului echipei şi speră că va linişti apele tulburate de „cârcotelile” unor „binevoitori”. „După acest start perfect, moralul echipei e extraordinar. E important că am pornit bine, deoarece există premisele pentru a continua la fel de bine. Pe de altă parte, jocul neaşteptat de bun şi rezultatul excelent îi disperă şi mai tare pe cei din umbră care mă sapă de când am preluat echipa. Sunt unii binevoitori care mă bârfesc pe la colţuri că eu aş fi ca Petre Ispirescu, pentru că numai vorbesc mult fără să am rezultate. Ei uite că se pare că nu vorbesc chiar degeaba”, a precizat Titi Alexoi. În etapa viitoare, sâmbătă, 6 septembrie, de la ora 17.00, „alb-albaştri” vor juca pe teren propriu, cu Ştiinţa Turceni. Intrarea va fi liberă.
FC Hunedoara: Dragotă – Roiu, Geacă, Ciumaşu, Ciucurescu – Blaga, şoit (F.Pop), Trăşcan,-Uibariu (Florin Olariu), Făgărăşanu – Tecsi.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

3 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

3 ore ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

3 ore ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

3 ore ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

3 ore ago

Învinuită de distrugere. Supărată că a pierdut, o femeie a făcut zob un aparat de păcănele

Femeia din Simeria, amatoare de jo­curi de noroc, și-a folosit poșeta drept armă în lupta…

3 ore ago