Categories: Sport

Un (CS) Vulcan „activ”

Lidera Ligii a IV-a Hunedoara, CS Vulcan, şi-a continuat „activitatea fierbinte” în campionat, şi s-a impus, în weekend, în deplasare, scor 4-1, în faţa echipei Dacia 2010 Orăştie. Formaţia antrenată de Marius Szoradi şi-a conservat astfel avansul de nouă puncte faţă de rivala de pe locul doi, Aurul Brad, şi are asigurat titlul de campioană de toamnă, cu două etape înainte de finalul turului.
Fotbal curat, victorie limpede
CS Vulcan are un parcurs aproape perfect, adunând 13 victorii şi o singură înfrângere în cele 14 partide disputate. În meciul de la Orăştie, Vulcanul a devenit cu adevărat activ abia după pauză, deşi meciul a fost „curat”, iar arbitrul Valentin Gavrilă a acordat doar un singur cartonaş galben în cele 90 de minute de joc. Lidera şi-a îngenuncheat adversara în doar 11 minute, interval în care a înscris trei goluri prin Palade (48), Sergiu Maier (51) şi Cismaşiu (59). Dacia a replicat prin punctul marcat de Ovidiu Blaga (73’), însă, în prelungiri, Răboj a refăcut avantajul de trei goluri al liderei, scor 1-4. Turul de forţă al formaţiei din Vale le dă dreptul oficialilor să viseze la promovare. „Evoluţia din tur ne plasează în postura de favoriţi la câştigarea campionatului Ligii a IV-a. Avem nouă puncte distanţă faţă de următoarea clasată şi jocul ne merge bine. Sunt mulţumit de evoluţia şi atitudinea jucătorilor”, a declarat Neluţu Pantelimon, preşedintele grupării din Vulcan. „Alb-roşii” rămân campioni de toamnă, chiar dacă vor pierde (puţin probabil) ambele jocuri pe care le mai au de disputat în această iarnă, sâmbătă, acasă, cu „lanterna roşie” Victoria Călan, şi în ultima etapă, la Minerul Aninoasa.
Au „jumulit” şoimii
Ocupanta locului doi, Aurul Brad, a obţinut o victorie la limită, scor 1-0, acasă, cu incomoda Retezatul Râu de Mori, prin golul marcat de Rotariu, în minutul 28 şi se menţine în „coasta” liderei. Ultima echipă de pe podium, Jiul II Petroşani, a reuşit scorul etapei, 7-0, în faţa nou-promovatei Şoimul Băiţa. „Puştii” antrenaţi de Daniel Huza au avut trac în faţa „veteranilor” de la Şoimul Băiţa (echipă care are în lot mulţi foşti jucători la Mureşul Deva n.r.), şi au condus cu doar 2-0 la pauză, prin golurile semnate de A. Moldovan şi Gavriluţi. „Alb-negrii” au prins curaj în repriza secundă şi au profitat de căderea fizică a oaspeţilor, punctând de alte cinci ori prin Duma – 2, Bocu, Mareş şi Cărăvan. (C. Marinuţ)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

8 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

8 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

8 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

8 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

8 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

8 ore ago