Un copil de 10 ani s-a înecat în Mureş

Cristina Ghenea

Un copil de 10 ani a fost găsit înecat în Râul Mureş, după ce dispăruse de acasă încă de duminică dimineaţă. Părinţii băiatului şi-au dat seama că s-a întâmplat ceva rău abia după apusul soarelui, când au văzut că minorul nu se întoarce de la joacă.
Tragedia s-a abătut asupra unei familii din comuna Ilia. Mama băiatului, Corina Bota, spune că şi-a trimis fiul, duminică dimineaţă, să cumpere ceva de la magazin, iar când s-a întors, acesta a spus că merge în parc, să se joace. „A plecat în parc şi a fost bun dus. De atunci, nu l-am mai văzut. A fost văzut, seara, mergând să se joace în curtea şcolii. Unii spun că a fost la Mureş, alţii că nu… Nici eu nu ştiu… Ori cineva l-a împins în apă, ori s-a dus la lanţ, şi s-a dat cu lanţul şi şi-a dat drumul în apă, nimeni nu ştie să spună ce s-a întâmplat. Aseară (n.r. duminică seară), l-am căutat pe malul apei până târziu, iar azi dimineaţă (n.r. ieri), am plecat din nou în căutarea lui, dar n-am găsit nimic. Apoi am sunat la 112“, a declarat mama copilului.
Pompierii au pornit cu o barcă în căutarea băiatului de 10 ani, iar după circa patru ore de căutări, au fost anunţaţi de un pescar că trupul a fost găsit. „Aflat la pescuit pe malul Mureşului, în apropierea podului dezafectat de la Ilia, un bărbat ne-a anunţat că a găsit trupul unui băiat minor, ieşit la suprafaţa apei. Cadavrul a fost identificat şi, într-adevăr, era vorba de copilul dat dispărut“, a precizat Bogdan Dănăiaţă, locotenent în cadrul ISU Hunedoara. Trupul neînsufleţit al micuţului a fost preluat de medicii legişti, iar oamenii legii au deschis o anchetă, pentru a stabili circumstanţele în care s-a înecat minorul.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.