Categories: ActualitateFlash

Un bărbat, dispărut de la o partidă de vânătoare, a fost găsit mort

Echipe formate din jandarmi montani, poliţişti şi membri ai asociaţiei care gestionează un fond de vânătoare de la Baru Mare au fost alertate ieri, că un vânător care a participat  la o partidă organizată nu mai este de găsit. Vânătorul a fost găsit, după căutări, mort într-o râpă.

S-a alertat după trei zile
Partida de vânătoare organizată în fondul din zona Baru Mare a fost legală şi a avut loc duminică, sezonul fiind deschis la mistreţi şi căpriori. Astfel, mai mulţi vânători au luat parte la aceasta, iar înainte de începerea ei, oamenii au fost instruiţi de cel care a condus expediţia şi au fost distribuiţi în posturi, aşa cum cer regulile. În mod normal, nimeni nu poate părăsi vânătoarea până la finalul ei, însă organizatorul le-a spus poliţiştilor că bărbatul dispărut a cerut să plece din postul atribuit şi din acest motiv n-a realizat că n-a mai ieşit din fondul de vânătoare. Abia ieri, soţia bărbatului a văzut că omul ei nu mai dă nici un semn de aproape trei zile şi a anunţat autorităţile. „Vânătorul ar fi plecat înainte de finalizarea partidei, iar participanţii au avut percepţia că el a plecat acasă. Familia a crezut că el a mai rămas acolo. Familia este cea care ne-a anunţat de dispariţie, cu întârziere, probabil după ce au pus toate informaţiile cap la cap. Noi l-am găsit, dar din păcate le-am găsit decedat într-o râpă”, a declarat subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Ar fi căzut în prăpastie
Bărbatul are 57 de ani şi este din comuna Baru Mare, astfel că ştia foarte bine zona Valea Muncelului, acolo unde a fost găsit fără suflare. Poliţiştii şi jandarmii au mai văzut că omul avea puşca de vânătoare lângă el, iar din constatările făcute la faţa locului ar fi vorba de o moarte accidentală. Ar fi căzut în râpă şi ar fi murit, fie din cauza rănilor, a hipotermiei ori a unui infarct. „La căutări au luat parte 20 de poliţişti, jandarmi, voluntari şi de la Salvamont, iar deocamdată nu sunt suspiciuni cu privire la comiterea vreunei infracţiuni. Pare că este vorba de o moarte accidentală prin cădere de la înălţime. Urmează ca după efectuarea necropsiei, medicii legişti să stabilească cu exactitate cauza morţii”, a mai declarat subcomisarul Niţu.
Pe de altă parte, anchetatorii vor trebui să facă lumină şi în privinţa modului de organizare a partidei. Aceasta se desfăşoară după reguli stricte şi la finalul ei toţi participaţii, vânători sau gonaci, se reunesc într-un punct stabilit de la început. Abia după ce se face „inventarul” personalului se poate părăsi fondul de vânătoare. În caz că unul dintre participanţi lipseşte se dă alarma şi se pleacă imediat în căutarea lui. Acest lucru nu s-a întâmplat duminică.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Nu poti omori la nesfarsit animale nevinovate doar din placere...fara sa dai socoteala odata si odata pentru faptele tale ! Hai noroc si la cat mai multe asemenea stiri !

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

12 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

12 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

12 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

12 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

12 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

12 ore ago