Categories: Actualitate

Un bar din Croaţia vinde cockteiluri „Pfizer” sau „Moderna”, inspirate de vaccinurile anti-COVID

La prima vedere pare că Pfizer, Moder­na, Astra Zenecca şi Sputnjik 6 sunt de­numirile vacccinurilor anti-COVID-19 scrise greşit. Dar nu este aşa: este vorba de patru noi cockteiluri oferite de un bar din Zagreb inspirat din serurile împotriva noului coronavirus.

Servit dintr-o seringă
„Ideea a apărut când am servit câteva băuturi în compania unor prieteni”, a de­cla­rat Tomislav Perko, propietarul „Roots juice&cocktail bar” situat în centrul ca­pi­talei Croaţiei. „Serveam câteva cupe de ‘Penicilline’ (un cocktail cunoscut în toată lumea) când cineva a întrebat de ce nu oferim ‘Pfizer’ sau ceva similar”, a spus Perko. De aici a apărut ideea creării a pa­tru cockteiluri inspirate din cele patru vac­ci­nuri cele mai cunoscute, combinând în fie­care ingrediente legate de originea se­rului şi de compania producătoare. Şi, de­sigur, cocktailul este servit dintr-o seringă.
„Alcoolul de bază pentru fiecare cock­tail vine din ţara care produce vaccinul”, de exemplu Pfizerr, dezvoltat de com­pa­nia americano-germană Pfizer/Biontech, este un amestec de whisky american şi de Jägermeister german, a subliniat Perko.
Desigur, vodca este alcoolul de bază pen­tru Sputnjik 6 (inspirat din vaccinul ru­sesc Sputnik V), în timp ce pentru Astra Zenecca, vaccinul european cel mai uti­lizat în prezent şi creat de consorţiul sue­dezo-britanic AstraZeneca, s-a optat pentru gin.
Alte ingrediente folosite au de ase­me­nea conotaţii medicale, precum băuturile din ierburi amare Aperol sau Firewater bitter, alături de sucuri şi extrase naturale din fructe care, se asigură, ajută la ame­liorarea imunităţii organismului. „Este o ofertă delicioasă şi un prilej pentru clienţi să intre în vorbă comandând băuturi legate de un subiect care ne-a afectat luni de-a rândul”, a explicat Tomislav Perko.
Clientul trebuie să injecteze el ultima doză din seringa care însoţeşte cocktailul iar la sfârşit acesta primeşte şi un mic certificat în care scrie câte doze de Astra Zenecca, sau Sputnjik 6 a primit. La mo­mentul denumirii cockteilurilor s-a optat pentru a modifica uşor numele original al vaccinului, pentru a evita orice eventuală confuzie, a explicat patronul micului bar de pe strada Tomiceva, în apropiere de centrul vechi al oraşului.
Numărul dozelor nu este limitat ca în cazul vaccinurilor adevărate, au fost astfel clienţi care au primit patru doze dife­rite în aceeaşi după-amiază, deşi se re­comandă să se bea cea de-a doua doză în termen de minimum două săptămâni.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

21 de ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

21 de ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

21 de ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

21 de ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

21 de ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

21 de ore ago