Categories: Actualitate

Un an şi patru luni pentru tâlhărie

Autorul infracţiunii este recidivist şi fusese eliberat înainte de termen după o altă condamnare. Restul de zile neexecutate i-au fost adăugate, astfel că va sta peste doi ani după gratii.

Tâlhăria a avut loc pe o stradă din municipiul Hunedoara, iar victima, un localnic de 37 de ani, le-a spus anchetatorilor că a fost agresată de trei tineri, care i-au sustras telefonul mobil şi au fugit. Suspecţii au fost prinşi de poliţişti, printre ei fiind şi un minor de 13 ani, însă doar unul dintre ei a comis infracţiunea. Pe durata anchetei, autorul tâlhăriei a fost arestat preventiv, la fel fiind şi unul dintre presupuşii complici, un alt adolescent în vârstă de 15 ani. În urma finalizării dosarului penal, procurorii au decis să-l trimită în judecată pe Sebastian Rostaş (21 de ani) pentru tâlhărie.
Tânărul nu şi-a recunoscut fapta. Zilele trecute, magistraţii Judecătoriei Hunedoara l-au condamnat la pedeapsa de un an şi patru luni de închisoare. Instanţa a adăugat la pedeapsă restul rămas neexecutat de 259 de zile din pedeapsa de doi ani şi 10 luni închisoare dintr-o condamnare anterioară. Sentinţa instanţei de fond nu este definitivă. Bărbatul aflat în Penitenciarul Aiud va rămâne după gratii până la judecarea apelului. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

7 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

7 ore ago