Categories: Sport

Umilinţă maximă pentru Cetate

Ciprian Marinuţ

Handbalistele de la Cetate Deva s-au făcut de râs, sâmbătă, în meciul pierdut în deplasare, cu HC Zalău, scor 30-17 (18-6). Sub comanda antrenorului Sabin Dacău, devencele au stabilit două anti-recorduri, întrucât au fost conduse cu 10-0 în minutul 13 şi au marcat un singur gol în primele 20 de minute (13-1, min. 19).


Diferenţa imensă dintre priceperea fostului selecţioner, Gheorghe Tadici, şi a debutantului în competiţiile feminine, Sabin Dacău, a dat senzaţia că sportivele de la Cetate Deva au fost legate la ochi în acest meci. Fetele de la HC Zalău au zburdat pe teren, iar devencele parcă nici nu vedeau mingea. Drept dovadă, trupa lui Tadici a condus cu 10-0 în minutul 13, scor ruşinos şi rar întâlnit în Liga I. Sindromul de „orbire” al fetelor noastre a continuat până în minutul 20, interval în care Cetate a marcat o singură dată, scor 13-1, după care gazdelor li s-au făcut milă de adversare. De la 13-1, s-a mers aproape cap la cap, iar la pauză tabela indica 18-6.

 

Umilinţă până la capăt
HC Zalău a şters pe joc cu Cetate şi după pauză, deşi Tadici a rulat şi rezervele. Apărarea agresivă şi elastică, traseele perfecte şi inspiraţia din atac ale sportivelor din Zalău au făcut şah-mat de fiecare dată naivitatea şi lipsa de vlagă a handbalistelor de la Cetate. Gazdele şi-au mărit constant diferenţa, iar în minutul 50, tabela indica un nou scor umilitor, de 27-10. În ultimele 10 minute, HC Zalău s-a relaxat din nou, iar Cetate a mai spălat din ruşine şi s-a apropiat la numai 13 goluri diferenţă, scor 30-17. În urma acestui succes, trupa lui Tadici e lideră în clasamentul Ligii Naţionale, devansând la golaveraj echipe, precum Oltchim Rm. Vâlcea, Dunărea Brăila şi Oţelul Galaţi care au şi ele maximum de puncte (patru), după primele două runde.

 

Au aruncat prosopul
„Când conduci cu 10-0 şi 11-1 în primele 10 minute, scorul spune totul despre meci. Am cerut timp de odihnă la 9-0 pentru noi să-şi mai revină şi adversarele. Am aruncat prosopul… Evident am rulat toată echipa, întrucât a fost o partidă la discreţia noastră”, a afirmat Gheorghe Tadici. „Nu am mai păţit aşa ruşine, să pierd la o asemenea diferenţă şi de o astfel de manieră, de când e echipa în Liga Naţională”, a afirmat Marian Muntean, finanţatorul echipei devene.

 

HC Zalău – CSM Cetate Deva 30-17 (18-6)
Marcatoare HC Zalău: Ciuciulete 9, Băbeanu 8, Ţurcaş 5, Beşe 5, Molfea 3. Antrenor: Gheorghe Tadici.
Marcatoare CSM Cetate Deva: Cartaş 6, Bardac 3, Şovar 3, Chitacu 2, Dascaliuc 1, Toth 1, Sabadac 1. Antrenor: Sabin Dacău.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Umilinta se datoreaza asa zisului patron Muntean care face declaratii iresponsabile inainte de meciuri dandu-se alfa si omega handbalului. Asa a procedat si acum in ziarele de sport din Salaj, iar Tadici nu a iertat, lipsa de recunostiinta a celui pe care il sprijina si invata de la inceputurile sale in handbal. Dupa comportamentul si declaratiile de dupa turneul de la Zalau Marian Munteanu a recidivat. Anul asta intra in carti la retrogradare. Prietenul Tadic , nu il mai baga in seama si o sa-l ajute sa nu isi mai cheltuiasca bani cu handbalul.....Gura bate fundul...
    ...

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

16 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

16 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

16 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

16 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

16 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

16 ore ago