Ultimele zile de lucru pentru angajaţii de la Complexul Energetic Hunedoara

Persoanele disponibilizate din cadrul Com­plexului Energetic Hunedoara (CEH) vor primi plăţile compensatorii într-o singură tranşă pe data de 5 august, în acelaşi moment cu plata salariilor, a anunţat administratorul special al CEH, Cristian Roşu.

Discuţii pentru reorganizare
Din cadrul Complexului vor fi concediaţi co­lec­tiv 1.477 de angajaţi, iar fiecare dintre aceş­tia va beneficia de o sumă compensatorie în valoare de 10.000 de euro, echivalent în lei, impozitată cu 10 la sută.
„Banii vor fi viraţi pe carduri, într-o singură tran­şă, în acelaşi moment cu plata salariilor. Pe 20 iulie, din veniturile Complexului, se vi­rează sa­lariile”, a precizat administratorul special al CEH.
În ceea ce priveşte persoanele ce vor fi dis­ponibilizate colectiv, acestea se află deja în perioada de preaviz. Pentru salariaţii din mi­ne­rit, preavizul se va încheia pe 23 iulie, în timp ce pentru energeticieni ultima zi de lucru va fi 26 iulie.
Administratorul special a menţionat că după data de 27 iulie la Ministerul Energiei se vor purta noi discuţii referitoare la programul de re­or­ganizare al CEH şi înfiinţarea noului com­plex energetic din Valea Jiului.
Un număr de 1.477 de angajaţi ai Com­ple­xu­lui Energetic Hunedoara (CEH) vor fi disponi­bi­lizaţi. Dintre aceştia, 700 de salariaţi sunt an­ga­jaţi ai Termocentralei Mintia, ceea ce în­seam­­nă că aproape tot personalul va fi dis­po­ni­bilizat. Diferenţa de 777 de angajaţi dis­po­ni­bi­lizaţi de la CEH şi-au desfăşurat activi­ta­tea în exploatări miniere din Valea Jiului. (A.Năstase)

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.