Cum i-au condamnat pe toţi la disponibilizare

Adriana Năstase

Aproape 900 de mineri din Valea Jiului, salariaţi ai Complexului Energetic Hunedoara, dar şi aproape 550 de energeticieni din cadrul Ter­mo­centralei Mintia, s-au trecut pe listele de dis­po­nibilizări.

Prelungire pentru toată lumea
Conducerea CEH a decis să prelungească până vineri, 21 mai, termenul până la care pot fi depuse cereri de către cei care doresc să fie disponibilizaţi din cadrul societăţii, după ce, iniţial, acesta fusese anunţat pentru joi, 13 mai.
„Termenul pentru depunerea cererilor a fost prelungit până vineri, 21 mai, la ora 13.00. Am luat această decizie pentru că există o dorinţă mare de înscriere pe liste şi vrem să oferim această posibilitate tuturor celor care doresc să depună cereri”, a precizat administratorul special al CEH.
Angajaţii Complexului Energetic Hunedoara (CEH) care doresc să plece din cadrul companiei prin procedura de disponibilizare colectivă ar pu­tea beneficia de o compensaţie în bani în valoare de aproape 10.000 de euro şi de venituri de com­pletare, potrivit propunerilor formulate de con­ducerea societăţii şi sindicate.
Administraţia şi Sindicatul „Muntele”, repre­zen­tativ la nivelul CEH, au modificat Contractul Colec­tiv de Muncă al societăţii, în sensul în care per­soanele disponibilizate vor primi plăţi com­pen­sa­torii în sumă brută de 49.998 lei, de la bugetul de stat, venitul urmând să fie impozitat cu 10la sută.
De asemenea, angajaţii din minerit vor primi venituri de completare timp de 4 ani, iar cei din sectorul energetic vor beneficia de aceste sume pentru o perioadă de doi ani.
Administratorul special al CEH a arătat că dis­po­ni­bilizările de personal vor face obiectul unei Ordo­nanţe de Urgenţă ce va fi discutată într-o şedinţă de Guvern.
Pe de altă parte, Sindicatul Solidaritatea Hune­doa­ra, de la Termocentrala Mintia, nu a reco­man­dat angajaţilor să completeze cererile de disponi­bi­li­zare motivând, între altele, că nu există o ordo­nanţă sau hotărâre de guvern prin care să fie sus­ţinută suportarea cheltuielilor de la bugetul de stat.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • ce prostie sa le dea atitia bani, somaj si la revedere cum primeste toata lumea

  • Asta s-a dorit de catre PNL/PSD, a afirmat vreo certtudine ruralul de la conducerea judetului? Nuuuu, a creat posturi pt camarila.....

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago