Categories: Sport

Ultimele speranţe, primele „indirecte”

Ciprian Marinuţ

Mureşul Deva dispută, mâine, acasă, cu FC Olt, ultimul meci din acest sezon, în care are măcar dreptul să spere că poate câştiga. FC Hunedoara are un joc teoretic simplu, azi, în deplasare, cu codaşa Flacăra Făget, şi va fi mai mult cu gândul la duelul indirect cu lidera ACS Recaş, care dă un examen greu cu Autocatania Caransebeş.

Câştigă sau retrogradează
Fără nici un punct câştigat pe teren în retur, Mureşul (locul 15, cu 19 puncte) a ajuns la marginea prăpastiei care duce din liga secundă în eşalonul trei. Matematic şi teoretic, şanse de salvare ar mai fi, însă în orice variantă, pentru transpunerea lor în realitate, este nevoie de victorie în partida de azi, de la ora 11.00, cu contracandidata directă, FC Olt (locul 13, cu 21 de puncte). Jucătorii şi antrenorii echipei devene sunt conştienţi de gravitatea situaţiei şi par dispuşi să facă eforturi pentru a evita retrogradarea. „Suntem obligaţi să câştigăm cu FC Olt. Noi sperăm să ne salvăm. Avem un meci greu mâine şi ne dorim un rezultat bun. Indiferent de scor, mai sunt etape în care se poate întâmpla orice”, au spus oficialii clubului devean.
În ultimele cinci etape, Mureşul are un program infernal. Devenii vor juca, pe rând, cu FC Timişoara (deplasare), Unirea Alba Iulia (acasă), Gaz Metan Severin (deplasare), UTA Arad (acasă) şi FC Maramureş (deplasare), iar speranţe minime există doar în partidele cu Unirea şi FC Maramureş.

Vor schimbarea liderei
Cu un parcurs aproape perfect în retur (excepţie făcând remiza cu CFR Simeria), FC Hunedoara (locul 2, cu 50 de puncte) nici nu concepe alt rezultat în afara unei victorii în meciul din deplasare cu Flacăra Făget (locul 15, cu 22 de puncte), programat azi, de la ora 18.00. Mai mult, negru-albaştrii îşi doresc ca victoria lor să fie coroborată cu un nou pas greşit al liderei ACS Recaş, care joacă, mâine, în deplasare, cu Autocatania Caransebeş (locul 4). Transpunerea în realitate a acestor două dorinţe ar fi echivalentă cu trecerea hunedorenilor pe locul unu, la un punct în faţa trupei „cramelor din Banat”.
Celelalte două echipe hunedorene din Liga a III-a, seria a 5-a, susţin meciuri cu miză minimă în etapa programată în acest weekend. Jiul Petroşani joacă acasă cu Gloria Arad (locul 13), iar CFR Simeria întâlneşte în deplasare formaţia  Naţional Sebiş (locul 12). Punctele puse în joc în aceste meciuri contează mai mult pentru adversarii hunedorenilor care vor să evadeze din subsolul clasamentului, întrucât CFR şi Jiul au rămas fără şanse în cursa de promovare.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago