Categories: Sport

Turneul internaţional de şah pe Internet

Marele maestru norvegian Magnus Carlsen (foto), campion mondial en titre la şah, se va înfrunta cu şapte dintre cei mai mari rivali ai săi, timp de două săptămâni, în primul turneu de elită desfăşurat pe Internet şi dotat cu premii totale în valoare de 250.000 de dolari, informează agenţia EFE.

Competiţia, derulată pe fondul restricţiilor de deplasare impuse din cauza pandemiei de coronavirus, va purta numele de Magnus Carlsen Invitational şi va debuta pe 18 aprilie, propunându-şi să umple golul produs de recenta întrerupere a Turneului Candidaţilor de la Ekaterinburg (Rusia), care urma să stabilească challanger-ul la titlul mondial.
Turneul va avea o primă fază cu şapte runde, fiecare întâlnire urmând să cuprindă patru meciuri a câte 15 minute, cu câte 10 secunde pentru fiecare mutare. Primii patru clasaţi se vor califica apoi în Final Four, care va stabili câştigătorul final. Meciurile din cadrul turneului online vor fi transmise live pe site-ul chess24.com, cu comentariu în nouă limbi. (Agerpres)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare…

2 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A scăpat de la ăia să­raci cu duhul și s-a gândit că i-ar sta bine…

12 ore ago

Bulina albă

Adrian Ahrițculesei, alpinist din Petroșani Pentru că a reușit să atingă cel mai înalt vârf…

12 ore ago

Bulina neagră

Adrian B., din localitatea Uricani Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unui…

12 ore ago

S-a sinucis după o doză din drogul „Zombie”

Un tânăr din municipiul Lupeni s-a înecat în Râul Jiul de Vest, după ce ar…

12 ore ago