Categories: Sport

Turneul final al Campionatului European de futsal

Nicolae Gavrea

Naţionala de fotbal în sală a României a făcut deplasarea în Slovenia pentru participarea la turneul final al europeanului, cu un lot stabilit după cantonamentul derulat la Deva şi după cele două partide amicale pe care le-a disputat cu naţionala similară din Republica Moldova.
România este la cea de-a patra participare la un turneu final de Campionat European, după ediţiile din 2007, 2012 şi 2014, calificarea la ediţia de anul acesta fiind una dificilă. În Slovenia, „tricolorii” vor evolua în grupa C, alături de Portugalia şi Ucraina, prima formaţie fiind pretendentă la titlu, iar a doua, dublă vicecampioană europeană în istoria competiţiei.
Antrenorul echipei naţionale a renunţat la unul dintre cei trei portari convocaţi iniţial – Andrei Grigoraş, selecţionerul român dând credit experimentaţilor Vlad Iancu şi Petrişor Toniţa pentru a apăra poarta naţionalei la acest turneu.
De altfel, Autobergamo Deva a asigurat majoritatea jucătorilor convocaţi la echipa naţională a României. Opt dintre componenţii lotului naţional care au făcut deplasarea în Slovenia pentru Campionatul European sunt legitimaţi la Autobergamo Deva, lor alăturându-li-se alţi trei colegi de la Informatica Timişoara şi câte unul de la FK Odorheiu Secuiesc, United Galaţi şi Luxol St. Andrew din Malta.
România va juca în compania Portugaliei miercuri, 31 ianuarie, de la ora 19 (ora Bucureştiului) şi cu Ucraina vineri, 2 februarie, de la 21:45. Ambele meciuri ale Naţionalei vor fi transmise în direct pe ProX. Ultimul meci al grupei este Portugalia – Ucraina, programat în 4 februarie. Primele două clasate din fiecare grupă se califică în sferturile de finală.
Lotul Naţionalei României la CE 2018: Vlad Iancu, Petrişor Toniţă – portari, Robert Florin Matei, Cristian Matei, Adrian Pânzaru, Paulo Ferreira, Mimi Stoica, Alpar Csoma, Florin Ignat, Savio Valadares, Felipe Oliveira, Laszlo Szocs, Octavian Cireş, Emil Răducu – jucători de câmp. Antrenor: Robert Lupu.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

8 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

8 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

8 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

8 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

8 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

8 ore ago