Turneul extraordinar ”Pianul călător” revine la Deva

Primăria Municipiului Deva şi Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” vă invită, luni, 22 aprilie 2019, la ora 19:00, în Sala ”Pro Arte” a Colegiului Naţional ”Decebal”, la un recital ”Pianul călător”, susţinut în cadrul turneului extraordinar al pianistului Horia Mihail.

Anul acesta, turneul ”Pianul călător” se află la a IX-a ediţie şi se desfăşoară în perioada 11 aprilie – 13 mai, în 14 oraşe din România. Horia Mihail va susţine 15 recitaluri, oferind publicului o incursiune în clasicismul vienez: Sonata în Si minor, HOB.XVI 32 de Haydn, Sonata în Re major KV 311 de Mozart şi celebra Sonata “Appassionata” nr. 23 în Fa minor op. 57 de Beethoven.
”Pianul călător” a pornit de la o poveste descoperită în cărţile de istoria muzicii – povestea turneului lui Franz Liszt, din 1846-1847, prin ceea ce avea să devină mai târziu România. Începând din anul 2011, Horia Mihail a vizitat zeci de oraşe din ţară însoţit de pianul călător. În prezent, pianele călătoare puse la dispoziţie de Radio România sunt încredinţate comunităţilor din Tulcea, Caracal, Deva, Alba-Iulia şi Roman.
Biletele pentru spectacol sunt puse în vânzare la preţul de 25 de lei şi pot fi achiziţionate de la Centrul Cultural ”Drăgan Muntean” Deva, de luni până vineri, între orele 8:00 şi 16:00. (D.G.)

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.