Categories: FlashSport

Turneu de streetball la Deva

Ciprian Marinuţ

Antrenorii de baschet de la CSS Deva şi profesorii catedrei de sport de la Şcoala generală „Andrei Şaguna” din Deva organizează ediţia a doua a competiţiei de streetball (baschet de stradă), „Memorialul Stelian Popescu”.

Azi se încheie înscrierile
Iubitorii baschetului din Deva sunt provocaţi să-şi etaleze talentul în cadrul unui turneu de streetball (baschet de stradă), care se va desfăşura, în sistem trei contra trei, joi şi vineri, pe terenurile Şcolii „Andrei Şaguna”. Cei care doresc să participe la această competiţie se pot înscrie, chiar dacă sunt jucătorii, amatori sau legitimaţi, cu condiţia să formeze echipe care să respecte criteriile de vârstă stabilite de organizatori. „Se va juca la trei categorii de vârstă, respectiv sub 14 ani, între 14 şi 18 ani şi peste 18 ani, la feminin şi masculin. Înscrierile se încheie azi, iar mâine se vor disputa competiţiile echipelor sub 18 ani, în vreme ce vineri va avea loc turneul grupărilor de peste 18 ani”, a spus antrenorul Dan Ghiguţă, unul dintre organizatorii turneului.

Spectacol sub panou
Streetball-ul este foarte popular, întrucât poate fi mai spectaculos decât baschetul propriu-zis. La streetball, regulile nu sunt atât de rigide şi se permit procedee şi execuţii care nu sunt acceptate în baschetul din competiţiile oficiale. Principiul de bază este spectacolul sportiv. De aceea, la turneul de la Deva va funcţiona o regulă nescrisă de 30 de secunde, care va putea fi aplicată de monitorul terenului şi care va penaliza echipa care trage de timp, prin pierderea posesiei.
Regulamentul prevede că fiecare grupă va fi formată din trei jucători şi o rezervă. Procedeul „slam dunk“ nu este permis la încălzire, dar este acceptat în timpul desfăşurării meciurilor. Oricare coş marcat va conta un punct, iar fiecare fault pe aruncare va fi penalizat cu o aruncare de la linia de aruncări libere.
Câştigătoarea unui meci va fi desemnată echipa care va ajunge prima la 15 puncte sau formaţia aflată în avantaj după 15 minute de joc. În caz de egalitate după 15 minute de joc, echipa câştigătoare va fi desemnată după o repriză de prelungiri, în care se va juca până la trei puncte marcate, fără limită de timp.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

21 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

21 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

21 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

21 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

21 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

21 de ore ago