Categories: Actualitate

Turiştii au avut parte de plajă şi schi la Straja

Maximilian Gânju

Turiştii care au ales să urce în Staţiunea Straja din Lupeni au avut parte de o surpriză de proporţii. Chiar dacă afară era un soare demn de o primăvară târzie, pârtiile erau numai bune de o tură cu schiurile ori „placa”. Vinul fiert şi plaja făcută la terase au făcut ca weekendul să fie perfect.

Administratorii staţiunii din vestul Văii Jiului au profitat de temperaturile scăzute de pe timpul nopţii pentru a porni tunurile de zăpadă. Aşa au reuşit să compenseze zăpada topită de soarele arzător de peste zi, iar pârtia să fie bună pentru iubitorii schiului ori de snowboard.
„Aşteptăm turiştii să vină, noi avem zăpadă şi se schiază în condiţii bune. Instalaţiile funcţionează, trei pârtii importante din staţiune sunt deschise: Constantinescu, Platoul Soarelui şi Pârtia Mutu. Aşteptăm şi copiii, pentru că am deschis în acest weekend şi pârtia pentru ei, Pârtia Baloo”, a declarat  Rebeca Blendea, responsabil la Cabana „Montana” din Straja.
În staţiune au urcat în weekend-ul câteva sute de turişti, puţini, spun cabanierii, în condiţiile în care se poate schia fără probleme şi nu sunt prea multe locuri în ţară unde zăpada încă a rezistat. Pentru sărbători lucrurile stau însă altfel, locurile de cazare fiind ocupate în mare măsură. „Avem circa 80 la sută rezervat, vor fi mai multe surprize pregătite turiştilor. Împodobitul bradului pentru copii, pomana porcului, masa specială de Crăciun. Sunt foarte multe motive ca turiştii să vină la noi, pentru că au garanţia anilor trecuţi că se vor simţi foarte bine”, mai spune cabanierul.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Din păcate nu sunt servicii de calitate, iar comportamentul celor de acolo este tipic mineresc. Nu este și nu va fi atractivă acea zonă din cauza mentalității locuitorilor! Se cred deosebiți și nu sunt. Toți locuitorii Văii jiului au mentalitate de asistați sociali. Niciodată nu am fost mulțumit de ceea ce am întâlnit la Straja.

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

11 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

11 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

11 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

11 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

11 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

11 ore ago