Trofeul Micului Cititor, ediţia 2019

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, a organizat în ziua de 24 mai 2019 manifestarea cultural-educativă „Trofeul Micului Cititor”, dedicată Zilei Internaţionale a Copilului.
Organizarea acestui eveniment a pornit de la dorinţa noastră de a atrage spre lectură un număr cât mai mare de copii, de la cele mai fragede vârste, de a le cultiva şi menţine gustul pentru citit.
Criteriul care a determinat decernarea premiilor a fost fidelitatea acestora faţă de bibliotecă, fidelitate exprimată în numărul de împrumuturi de carte şi alte materiale de bibliotecă, numărul de participări la activităţile bibliotecii etc. Am hotărât să-i premiem pe acei mici prieteni ai bibliotecii care ne-au trecut pragul de cele mai multe ori, care s-au arătat a fi cei mai interesaţi de cărţi, care au fost în permanenţă în legătură cu Secţia de Împrumut Carte pentru Copii a bibliotecii. Am avut, astfel, convingerea că, cu cât au frecventat mai des instituţia noastră, cu atât au citit mai mult, iar acest lucru este demn de toată lauda şi trebuie premiat, aceşti copii fiind câştigătorii „Trofeului Micului Cititor”, ediţia 2019. Pornind de la aceste gânduri, am selectat acei tineri cititori care s-au dovedit a fi cei mai buni prieteni ai cărţii, ai cititului. Au fost, astfel, decernate 10 premii care-i vor recompensa pe cei mai fideli mici prieteni ai Bibliotecii.
Locul I: Rerat Andre – clasa a V-a, Colegiul Naţional „Decebal” Deva; Locul II: Curechian Călin Mihai – clasa a III-a, Colegiul Naţional „Decebal” Deva; Locul III: Plutariu Nicole – clasa a VI-a, Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara; Menţiuni: Plutariu Albert – clasa a III-a, Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoara; Uilecan Alesia Georgiana – clasa a III-a, Şcoala Gimnazială „Andrei Şaguna” Deva;
Ciobanu Călina Teodora – clasa a IV-a, Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva; Blidar Tudor Mihai – clasa a IV-a, Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva; Moise Denisa Elena – clasa a IV-a, Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” Deva; Valea Cristiana Maria – clasa a IV-a, Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva; Horvath Andrei Alexandru – clasa a I-a, Şcoala Gimnazială „Andrei Şaguna” Deva.
Evenimentul a fost aşteptat cu mare emoţie de noi, de copii şi de cadrele didactice care i-au îndrumat. Nu i-am uitat nici pe profesorii care s-au ocupat zi de zi de aceşti copii, le-au recomandat cărţi specifice vârstei şi i-au îndrumat spre bibliotecă, iar pentru toate acestea, le-am oferit premii constând în diplome şi cărţi.
Şi în acest an, un grup de actori ai Teatrului „I.D. Sîrbu” din Petroşani a venit cu mare plăcere la Deva, să le facă o bucurie copiilor. De această dată, au prins viaţă binecunoscutele personaje ale poveştii „Capra cu trei iezi“ de Ion Creangă, în regia lui Horaţiu Ioan Apan. A urmat o sesiune de face-painting. Totodată, anul acesta le-am pregătit o surpriză celor mai mici cititori, şi anume o oglindă foto. Astfel, ei au putut imortaliza această zi dedicată chiar lor.
„Trofeul Micului Cititor” a devenit una dintre cele mai îndrăgite activităţi cultural-educative pe care micii noştri prieteni o aşteaptă an de an.

Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Deva

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.