Trofeul micului cititor, aşteptat cu sufletul la gură

An de an, în preajma zilei de 1 iunie, Bi­blio­teca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hu­ne­doara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, organizează un atractiv eve­ni­ment cultural prin care sunt premiaţi câş­ti­gă­torii concursului „Trofeul Micului Cititor”. Anul acesta, festivitatea de premiere va avea loc în ziua de 28 mai 2021, ora 17.00, la se­diul central al bibliotecii (în curtea biblio­tecii).

Cei mai interesaţi
Tradiţionalul „trofeu” este acordat după cri­terii menite să atragă spre bibliotecă, spre lectură un număr cât mai mare de copii că­rora dorim să le cultivăm dragostea faţă de cărţi.
Criteriul care a determinat decernarea pre­miilor micilor cititori a fost fidelitatea copiilor faţă de bibliotecă, fidelitate pe care am „mă­surat-o” ţinând seama de numărul de îm­pru­mu­turi de carte şi numărul de participări la activităţile bibliotecii. Am hotărât să-i pre­miem pe acei mici prieteni ai bibliotecii care ne-au trecut pragul de cele mai multe ori, care s-au arătat a fi cei mai interesaţi de cărţi, care au fost în permanenţă în legătură cu biblioteca. De aceea, acei copii care au venit cel mai des la bibliotecă, cei care au citit cel mai mult s-au dovedit a fi demni să pri­mească premii.
Vor fi acordate trei premii şi zece menţiuni care-i vor recompensa pe cei mai fideli mici prieteni ai bibliotecii.
Festivitatea de acordare a „Trofeului Mi­cu­lui Cititor” va avea parte de un frumos spec­ta­col artistic. Anul acesta, talentaţii artişti ai Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Pe­tro­şani au răspuns cu acelaşi entuziasm invi­ta­ţiei bibliotecii şi vor prezenta o fascinantă „Fe­erie a personajelor de poveste” (coor­do­na­tor Laurenţiu Vlad) prin care cei mai îndrăgiţi eroi ai poveştilor vor prinde viaţă şi vor aduce emoţie şi bucurie în inimile celor prezenţi.
Mai trebuie spus că, încă de la intrarea în curtea bibliotecii, copiii vor avea surpriza să întâlnească câteva statui vivante care vor executa graţioase numere coregrafice şi vor interacţiona cu copiii (coordonatorul pro­iec­tului coregrafic este Mihai Alexandru).
La încheierea evenimentului copiii vor avea parte de surprize care, sperăm, îi vor bucura şi îi vor face să îndrăgească şi mai mult biblioteca.
Nu pot fi uitaţi profesorii care au îndrumat în fiecare zi copiii, le-au recomandat cărţi specifice vârstei şi i-au îndreptat spre bibliotecă. Pentru toate acestea, cadrele didactice merită mulţumirile noastre şi vor fi şi ele premiate.

Ioan Sebastian Bara, manager

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

17 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

17 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

17 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

17 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

17 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

17 ore ago