Categories: Sport

Triumf la o categorie superioară şi premiere artistică

Ciprian Marinuţ

Pugilistul junior Cosmin Gîrleanu, în vârstă de 17 ani, de la CSS Hunedoara, a câştigat finala „Cupei României” la nivel de tineret U21 (sub 21 ani) la categoria 49 kilograme, după trei victorii consecutive în cadrul turneului desfăşurat la Bacău. Campion mondial şi vicecampion european la juniori în anul 2015, boxerul antrenat de Ilie Captari a primit şi un cadou neaşteptat cu ocazia Paştelui din partea scriitorului Mihai Vişoiu.

De pe ultimul loc, la medalia de aur
Cotat ca ultimul favorit dintre cei cinci participanţi la categoria 49 kilograme, pentru că era debutant la nivel de tineret, Cosmin Gîrleanu a fost nevoit să dispute trei meciuri, pentru a pune mâna pe medalia de aur. În primul tur, boxerul de la CSS Hunedoara l-a învins pe Alin Boldizar de la CS Reşiţa, iar în semifinale a dispus de Dragomir Manu, legitimat la CS Buzău. În finală, Cosmin i-a predat o lecţie de box sportivului Florin Bălteanu, de la Pandurii Tg. Jiu, câştigând prin decizie unanimă la puncte, scor 3-0,  şi adjudecându-şi  medalia de aur şi trofeul „Cupa României”.

Lăudat de şeful Federaţiei
Hunedoreanul Cosmin Gîrleanu a fost unul dintre cei trei sportivi lăudaţi la turneul Cupei României de la Bacău de Vasile Câtea, preşedintele Federaţiei Române de Box, ceilalţi doi remarcaţi fiind Alexandru Popescu (Dinamo, categoria 60 kg) şi Alberto Calotă (Steaua, categoria 69 kg). Ediţia 2016 a competiţiei „Cupa României” a avut o încărcătură specială, întrucât a reprezentat principalul criteriu de selecţie pentru stabilirea componenţei Lotuluo Naţional care va participa luna viitoare la Campionatul European de tineret din Rusia.

Premiat de un scriitor
Trofeul de la Bacău, dar şi performanţele internaţionale din anii trecuţi, din palmaresul lui Cosmin Gîrleanu, l-au impresionat pe Mihai Vişoiu, un scriitor pasionat de sport, care printre altele a publicat în anul 1997 romanul biografic „Mihai Leu în altarul durerii”. „Nea Mişu este un om cu suflet mare, iar acum, înainte de Sărbătorile Pascale, a făcut o depunere în contul lui Cosmin Gîrleanu în valoare de 500 lei. Astfel, el doreşte să îşi arate respectul pentru acest copil, campion mondial de juniori în anul 2015, mai ales că şi nea Mişu a fost boxer în tinereţe, practicând acest nobil sport pe meleaguri prahovene”, a afirmat Ilie Captari, antrenorul boxerului Cosmin Gîrleanu.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

20 de minute ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

24 de minute ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

24 de minute ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

24 de minute ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

27 de minute ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

27 de minute ago