Categories: Comunitate

Triplă lansare de carte a publicistei şi poetei Camelia Ardelean

Vineri, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” a organizat în cadrul Deva Mall, o triplă lansare de carte. Publicista şi poeta Camelia Ardelean a venit în faţa hunedorenilor cu volumele: În oglinda sufletului meu – ce include 90 de poeme dedicate mamei, Pasiune – care cuprinde 50 de poeme de dragoste şi Ingenuitate – ce include 71 de poeme pe care autoarea le-a dedicat cu precădere nepoţilor săi, aflaţi în pragul adolescenţei, dar şi tuturor iubitorilor de versuri, indiferent de vârstă. La finalul acţiunii culturale, autoarea a oferit autografe.
Gânduri despre viaţă
„După un periplu rodnic prin presa hunedoreană, ca redactor şi reporter la unele publicaţii bine cunoscute, poeta a revenit la marea şi adevărata ei dragoste. Aceste trei volume se constituie în tot atâtea declaraţii de iubire adresate unor fiinţe dragi, apropiate sufletului său. Este o maestră a cuvântului, a unuia încărcat de sensuri, cizelat şi bine strunit. Pătrunse de nerv moralist autentic, poemele recent publicate emană un sarcasm bine ţintit, având ca subiect viaţa însăşi, cu suişurile şi coborâşurile ei pline de neprevăzut, zugrăvind, în marea lor majoritate, un destin incert, ‹‹ascuns în ceaţă›› o destinaţie spre care ne îndreptăm cu toţii, chiar dacă drumul ales de fiecare diferă. Pline de romantism, de o nostalgie optimistă şi încrezătoare, versurile Cameliei Ardelean ne transmit o stare  foarte apropiată de cea de fericire. Acest lucru îl poate face numai un poet adevărat, iar cele trei volume lansate stau mărturie în acest sens. Îi urăm succes şi o aşteptăm cu alte creaţii menite să lase o amprentă culturală aparte asupra patrimoniului literar hunedorean şi totodată, asupra celui naţional”, a apreciat Sebastian Bara, directorul Bibliotecii Judeţene.
Urmează Noaptea Bibliotecilor
Managerul a mai amintit că în 3 octombrie, începând cu ora 18, va avea loc a V-a ediţie a evenimentului cultural Noaptea Bibliotecilor. „Publicul de toate vârstele se poate bucura de un program bogat, divers şi original: trupa „Cu Moţ în Frunte” a lui Edy Moţăţăianu îi va încânta pe cei mai tineri vizitatori cu un fantasy muzical plin de farmec. Muzica rock va avea şi ea momentul special oferit de trupa PACT a lui Leo Iorga şi Adi Ordean. Ca în fiecare an, vor fi prezentate filme în două secţiuni: Povestiri Digitale – proiecţii de filme realizate în cadrul proiectului Silver Stories şi Filme de Oscar aflate în colecţiile noastre. Nu vor lipsi expoziţiile şi standul de carte cu vânzare, iar cei care vor dori să se înscrie la bibliotecă în această noapte o vor putea face gratuit”, a adăugat Sebastian Bara. (M. Şerban)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

4 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

4 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

4 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

4 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

4 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

4 ore ago