Categories: EvenimentFlash

Tren de marfă, deraiat în Gara Petroşani

Maximilian Gânju

Un tren de marfă scăpat de sub control putea face prăpăd într-un cartier din Petroşani. Norocul a făcut ca un impiegat de mişcare să vadă vagoanele gonind pe linie şi să le devieze pe un segment unde să deraieze, astfel încât pagubele să fie minime, iar siguranţa trenurilor să nu fie afectată.

Incidentul în urma căruia patru vagoane de marfă au sărit de pe linie, a avut loc în noaptea de luni spre marţi în Staţia CFR Petroşani. Nu se ştie cum, cele patru vagoane ale unei garnituri de marfă au plecat pur şi simplu din Gara Petroşani către cartierul Colonie, o zonă unde casele sunt foarte aproape de terasamentul căii ferate. Din primele indicii, pare a fi vorba de o greşeală a angajaţilor care le manevrau şi care ar fi uitat să pună un sabot la ultimul vagon, ansamblu ce asigură frânarea, când vagoanele sunt decuplate de locomotivă. Cert este că vagoanele au plecat spre zona locuită a municipiului, iar dacă ar fi sărit de pe linie, exista riscul să facă praf locuinţele de lângă
terasamentul căii ferate. Norocul a făcut ca un impiegat să observe garnitura şi să o direcţioneze cu ajutorul macazului către o linie „moartă”, unde să deraieze, astfel încât să nu producă pagube la infrastructură. Manevra lui a reuşit, iar vagoanele s-au oprit într-un mal de pământ la circa 500 de metri de staţia CFR. „Din ce am constatat noi, aseară (n.r. luni) în jurul orei 23, vagoanele au luat-o la vale şi impiegatul de mişcare le-a deviat pe o linie abătută cu opritor, care să stopeze trenul în caz de ceva. Au trecut de opritorul acela şi au deraiat patru vagoane. Nu sunt întârzieri de trenuri din cauza evenimentului”, a declarat adjunctul Poliţiei Transporturi Hunedoara, inspectorul principal Constantin Bălţatu.
Ceferiştii au reuşit, ieri, să ridice de pe linie două dintre cele patru vagoane deraiate, însă pentru celelalte două, era nevoie de un echipament specializat, o macara de mare tonaj. O comisie de la CFR Marfă dar şi de la Poliţia TF Hunedoara investighează accidentul feroviar. „În urmă cu 20 de ani, am mai văzut aşa ceva, atunci au mai plecat singure din gară câteva vagoane şi au sărit de pe linie în zona asta. Bine că n-au ajuns la barieră, că deraiau acolo în curbă şi făceau praf toate casele de acolo”, a spus o femeie care locuieşte în apropiere de zona unde a avut loc accidentul.

MesagerulHunedorean

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago