Actualitate

Trei bărbați care furau catalizatoare de la autoturisme parcate în Deva, reținuți de polițiști

Bărbaţi bănuiţi de comiterea unor in­fracţiuni de furt calificat de cataliza­toare, identificaţi şi reţinuţi preventiv de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Deva
La data de 22 octombrie 2022, po­liţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Deva au pus în executare 10 mandate de percheziție (6 pe raza municipiului Timișoara şi 4 pe raza orașului Strehaia) și 3 mandate de aducere emise pe nu­mele unor bărbaţi bănuiţi de com­iterea mai multor infracţiuni de furt calificat (de catalizatoare auto).
„Activităţile investigative au avut ca fi rezultat depistarea și reținerea, pentru 24 de ore, a doi bărbaţi din municipiul Timișoara (în vârstă de 27 şi de 35 de ani) şi a unui tânăr de 29 de ani, din ora­șul Strehaia. La locuinţele acestora au fost identificare şi ridicate pentru cer­cetări atât mijloace materiale de probă privind comiterea infracţiunilor de furt calificat, cât şi un plic ce conţinea o substanţă vegetală uscată de culoare verde-olive, susceptibilă a face parte din categoria substanțelor interzise şi o armă neletală supusă autorizării (pistol), pentru care cel care o deţinea nu avea documente legale.

Cei trei sunt bănuiţi că ar fi sustras mai multe de catalizatoare de la auto­tu­ris­me parcate pe raza municipiului Deva, în perioada mai-octombrie 2022 (creând un prejudiciu total de peste 10.000 lei)”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.
Totodată, în urma investigațiilor efec­tuate, poliţiştii au stabilit că cei în cauză ar fi comis infracţiuni asemănătoare şi în alte localităţi din partea de sud-vest a României.
La acțiunea de ieri, poliţiştii Biroului In­vestigații Criminale Deva au beneficiat de sprijinul poliţiştilor Birourilor de Ope­raţiuni Speciale Hunedoara și Timiș şi a luptătorilor Serviciilor pentru Acţiuni Speciale Timiș și Mehedinți.
Cei trei bărbaţi au fost depuși în Cen­trul de Reținere și Arestare Preventivă Deva, urmând să fie prezentaţi ma­gis­tra­ţilor Parchetului de pe lângă Ju­de­că­toria Deva, în vederea luării măsurilor preven­tive. Cercetările vizează comi­te­rea in­frac­­ţiunii de furt calificat, dar au fost ex­tinse şi aspectul comiterii infrac­ţi­u­nilor de de­ţi­nere de droguri de risc fără drept şi ne­res­pectarea regimului ar­melor şi muniţiilor.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

15 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

15 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

15 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

15 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

15 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

15 ore ago