Categories: ActualitateComunitate

Trăinicia căsniciilor, premiată la Petrila

Magdalena Șerban

Se spune că cine nu are seniori în preajmă, nu are parte de înțelep­ciune. Așa că trebuie prețuiți și în­cu­rajați să împărtășească din expe­riențele lor de viață care nu doar că sunt multe, ci pot constitui puncte de reper pentru cei care mai au destul de parcurs ca să-i ajungă din urmă.
La Petrila, administrația publică are o tradiție de la care nu se abate, și anume să celebreze acele cupluri longevive care aniversează 50 și 60 de ani de căs­nicie. Recent, edilul ora­șului, Vasile Jurca, alături de vice­primarul Marius Heljiu au marcat un astfel de eveniment festiv.

Timpul, testul suprem
În cadrul manifestării, au fost pre­miate de către conducerea locală 15 cupluri (13 care au ajuns la 50 de ani de căsnicie și 2 care au atins nu mai puțin de 60 de ani de căsnicie). Sărbătoriții au primit câte o diplomă, un mic cadou și un premiu pentru fidelitate, în valoare de 750 de lei pentru cei cu 50 de ani de căsătorie și 900 de lei pentru cei cu 60 de ani petrecuți împreună. Edilul-șef le-a adresat seniorilor un cuvânt de mul­țumire pentru tot ceea ce au făcut de-a lungul timpului, pentru susținerea și promovarea valorilor familiei. ”Pre­miul pe care Consiliul Local al orașului Petrila vi-l oferă astăzi este un gest sim­bolic, o modalitate de a vă mul­țu­mi, în numele comunității noastre, pentru contribuția pe care ați avut-o și o aveți la ceea ce înseamnă astăzi orașul Petrila. De asemenea, aceasta este o formă de apreciere pentru că promo­vați valorile familiei și sunteți un model pentru tânăra gene­ra­ție. Pentru că dumnea­voas­tră sun­teți un model pentru noi, care poate nu întotdeauna prețuim așa cum se cu­vine această insti­tuție, Familia. Vă do­resc multă sănă­tate și multe bucurii! La mulți ani!”, le-a trans­mis primarul ora­șului Petrila, Vasile Jurca. Cât privește secretul deceniilor trăite de mână, se pare că în ciuda faptului că flacăra iu­birii se domolește cu vremea, lasă locul altor sen­timente puternice, pre­cum res­pec­tul, încrede­rea și devo­ta­mentul.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

2 zile ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

2 zile ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

2 zile ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

2 zile ago