Categories: Sport

Trădaţi de ambiţie în debutul finalei

Ciprian Marinuţ

Autobergamo Deva a jucat riscant, în sistem 5-0, în multe minute ale primului joc al finalei cu City’us Târgu Mureş şi a plătit scump, fiind învinsă cu 7-6 (4-2), aseară, în deplasare. Duelul a avut nerv şi nervi, dar şi spectacol de cea mai bună calitate. Devenii  au marcat câteva goluri de generic tv, dar au şi încasat trei goluri după atacuri în superioritate numerică ratate. Meciurile doi şi trei (dacă va fi nevoie) ale finalei se vor juca săptămâna viitoare la Deva.
Prima înfrângere, dar şansele rămân intacte
Lideră a clasamentului după sezonul regulat, Autobergamo a suferit primul eşec în faţa marilor rivali de la City’us Târgu Mureş exact în cel mai important meci dintre cele două combatante. După spectaculoasele remize 7-7 şi 6-6 din sezonul regulat, devenii au fost învinşi, ieri, la Târgu Mureş, cu scorul de 7-6 (4-2), în primul meci al finalei play-off-ului Ligii I. Campioana City’us a condus pe tot parcursul meciului, uneori şi la trei goluri diferenţă (4-1 şi 5-2), iar devenii au alergat după egalare, jucând foarte mult timp în sistem 5-0 (cu portar înaintaş). Spectacolul a fost deplin, atât prin prisma reuşitelor tehnice individuale sau tactice de echipă, cât şi din perspectiva mizei şi a tensiunii.
Goluri pe bandă rulantă
City’us a deschis scorul prin Mimi Stoica (min. 2), iar Autobergamo a egalat printr-un gol senzaţional reuşit de Robert Lupu (min. 3), cu un şut din preajma propriului careu. A urmat o serie de trei goluri consecutive ale campionilor semnate de Gherman (8, 13), Nicuşan (19) şi tabela indica 4-1. Golul de 3-1 marcat de Gherman s-a înscris dintr-o lovitură de penalitate executată de la 6-7 metri lateral (fază mai puţin obişnuită), iar  punctul semnat de Nicuşan, pentru 4-1, a fost marcat după ce devenii au pierdut mingea la un atac în sistem 5-0. Acelaşi sistem a dat însă roade pentru Autobergamo în ultimul minut al reprizei, când Cr. Matei a stabilit scorul la pauză, 4-2.  Nicuşan (22) a marcat din nou în poarta goală după o gafă în atac supranumeric al devenilor şi scorul a ajuns 5-2. Robert Matei (24) şi Cristi Matei (29) au reaprins speranţele în tabăra deveană, după două goluri spectaculoase, 5-4. De aici, la fiecare gol al campionilor devenii au avut câte o replică similară. Al Ioani (35) a dus scorul la 6-4, R. Matei (36) a marcat pentru 6-5, Florin Ignat (min. 38) a înscris, tot cu un şut în poarta goală, pentru 7-5, iar A. Paul a stabilit scorul final la 7-6, cu trei secunde înainte de fluierul final.
În ciuda tensiunii,  a încrâncenării şi a unor faulturi mai dure, jucătorii şi-au strâns mâinile la final cu sportivitate şi cu zâmbetul pe buze. Rămâne de văzut cine va zâmbi mai bine după meciurile de la Deva de săptămâna viitoare.
City’us Târgu Mureş – Autobergamo Deva 7-6 (4-2)
Au marcat: Stoica (2), Gherman (8, 13), Nicuşan (19 şi 23), Al-Ioani (35), Ignat (38) / Lupu (3), Cr. Matei (20 şi 29), R. Matei (24 şi 36), A. Paul (40).

Mesagerul Hunedorean