Categories: Comunitate

Totuşi, cine repară ţeava spartă?

Cristina Ghenea

Locatarii unui bloc din Deva încearcă de mai bine de jumătate de an să găsească rezolvarea unei probleme ce ţine de reţeaua de apă şi canalizare, însă fără nici un rezultat. Asta, pentru că sunt pasaţi dintr-o parte în alta, în timp ce în beciul blocului apa bălteşte, ea având peste 20 de centimetri adâncime.

Au venit şi au luat probe
Este vorba despre blocul 26, de pe strada Ion Creangă. Daniel Faur (foto), unul dintre locatari, susţine că beciul este inundat de cel puţin şase luni de zile şi că unul dintre vecini a trimis o sesizare la ApaProd, însă problema tot nu a fost rezolvată. „Reprezentanţii ApaProd au venit şi au luat probe, pentru a stabili dacă apa conţine clor şi vine de pe reţea, sau dacă izvorăşte din pământ. S-a dovedit că e apă cu clor şi au spus că asociaţia de proprietari de care aparţinem trebuie să depună o reclamaţie scrisă, iar apoi, vin ei şi repară conducta spartă. Acum, problema e că preşedintele asociaţiei nu vrea să facă reclamaţia“, a declarat Daniel Faur.

ApaProd zice că problema nu ţine de ei
Pe de altă parte, însă, preşedintele asociaţiei de care blocul aparţine spune că este dispus oricând să facă reclamaţia, însă nu să şi plătească pentru reparaţiile efectuate. Iar asta, pentru că reprezentanţii ApaProd susţin că problema nu ţine de ei.
„Au fost făcute verificări la branşamentele din zonă, cu ajutorul unor detectoare de pierderi şi nu au fost găsite conducte sparte. De altfel, a fost verificată şi canalizarea, şi nici aici, nu au fost găsite probleme. Singura explicaţie ar fi că apa vine de la o conductă spartă în interiorul blocului. Şi pentru că noi nu putem interveni decât până la limita de proprietate, locatarii trebuie să apeleze la un instalator“, a declarat Bogdan Leucuţa, asistent relaţii publice şi comunicare în cadrul SC ApaProd SA.

Preşedintele asociaţiei nu-i crede   
Constatările nu l-au mulţumit pe preşedintele de asociaţie, care este convins că, de fapt, este spartă o ţeavă dintre blocuri. „Eu am chemat mai mulţi instalatori aici şi toţi au spus că instalaţia imobilului nu are nimic. Apa vine de la o conductă care trece printre blocuri şi nu e treaba mea să plătesc pentru reparaţii. Ei doar vin, măsoară şi pleacă şi apoi ne lasă pe noi cu problemele“, a declarat Cornel Vişinescu, preşedintele Asociaţiei de Proprietari 58/59.
În timp ce problema este pasată tot aşa, dintr-o parte în alta, locatarii aşteaptă ca problema, care le dă bătăi de cap de mai bine de jumătate de an, să fie rezolvată, totuşi, de cineva.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Si care-i problema? In mijlocul strazii Ion Creanga, intersectie cu Aleea Neptun, se afla de vreo opt luni o groapa de cca 60 cm diametru si cca 20 cm adancime. Poate sa confirme acest lucru si dl. Lepadatu Mircea care trece cred zilnic peste aceasta groapa. Nimeni nu face nimic sa o astupe. Soferii care nu stiu de groapa o iau din plin. Asa sunt tratati cetatenii din Deva de primarie si institutiile subordonate primariei.

Recent Posts

Diferența dintre jocul de Bridge online și jocurile de cărți de la cazinouri

Jocurile de cărți au fascinat oamenii de secole, oferindu-le oportunități de distracție, competiție și socializare.…

19 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc zvonerii pe la colțuri că un personaj de la noi s-a enervat tare de…

2 zile ago

Laurențiu Nistor: Investiții în modernizarea Caselor de cultură din Orăștie și Hunedoara

Municipiul Orăștie, capitala culturală a județului Hunedoara, merită să aibă o sală de spectacole adecvată…

2 zile ago

Bulina albă

Ami Costa, elevă în clasa a V-a la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva…

2 zile ago

Bulina neagră

Cristian F., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată după ce a…

2 zile ago

ANAMARIA GAVRILĂ, candidat POT la Primăria Deva: „Voi fi un Primar care sprijină firmele locale, nu care le alungă sau le pune bețe în roate!”

„Spunem NU firmelor de casă ale di­fe­riților oameni politici, care n-au făcut nimic altceva decât…

2 zile ago