Categories: Eveniment

Toţi rămân în spatele gratiilor

Loredana Goangă

Ieri, magistraţii Tribunalului Hunedoara au avut de judecat mai multe procese, la finalul cărora au decis ca inculpaţii să rămână, în continuare, după gratii. Hotărârile nu sunt definitive, împotriva lor putându-se depune contestaţie, în termen de 48 de ore, acestea urmând a fi judecate de Curtea de Apel Alba Iulia.

Criminal cu sânge rece
Deveanul Gabriel Vittorio Băţ (foto), în vârstă de 57 de ani, a oripilat o ţară întreagă, după ce le-a crăpat capetele părinţilor săi – tatăl fost director CEC Deva, iar mama fostă contabilă la Casa de Pensii, ambii în vârstă de 85 de ani – cu un ciocan, chiar a doua zi de Crăciun, în 2013. Bătrânii şi-au găsit sfârşitul într-un bloc din zona Mioriţa, din Deva. Alarmată că octogenarii nu răspund la telefon, o nepoată a victimelor a sesizat poliţiştii, îngrozitoarele crime fiind descoperite abia după două zile.

Prea multe reproşuri
Un alt dosar aflat pe rolul instanţei este cel al lui Dorin Constantin Alimpescu, acuzat de tentativă de omor calificat, după ce şi-a înjunghiat soţia. Totul s-a întâmplat în decembrie anul trecut. Supărat peste măsură că soţia îl presa cu privire la găsirea unul loc de muncă, inculpatul a dat pe gât mai multe pahare de alcool, iar cei doi s-au luat la ceartă. Atunci, bărbatul s-a repezit la un cuţit şi a înjunghiat-o pe femeie în zona abdominală, însă, spre norocul acesteia, rana nu i-a fost fatală. Se pare că victima era singura care întreţinea familia, muncind în Italia. Soţii au împreună doi copii, cel mare fiind în vârstă de 18 ani, iar cel mic are şapte ani.

Distracţie cu sfârşit tragic
Un conflict spontan izbucnit la beţie s-a terminat tragic, chiar în noaptea de Crăciun, pentru Vizitiu Mădălin, de 18 ani, din localitatea Căpreni, judeţul Gorj, dar stabilit de mai multă vreme cu familia în Haţeg. Acesta a mers să se distreze într-o discotecă din satul Ostrov, însă s-a luat la ceartă cu Sergiu Daniel Gostian, de 25 de ani, din Haţeg. Cel din urmă i-a aplicat victimei mai multe lovituri cu un pahar spart în zona gâtului, iar aceasta a decedat în drum spre Spitalul Orăşenesc Haţeg. Practic, una dintre cele cinci lovituri i-a secţionat carotida tânărului şi, în urma hemoragiei puternice, nu a mai putut fi salvat.

Au vrut să se răzbune
Şi agresorii agentului principal Paul Nelu Obreja, şeful Postului de Poliţie din Bretea Română, rămân în continuare după gratii. În noaptea de 7/8 februarie, Sergiu Neag, de 20 de ani, şi Sabin Ardelean, de 30 de ani, şi-au urmărit victima în trafic şi după ce au şicanat-o, au forţat-o să iasă în decor. Din nefericire, maşina bărbatului s-a răsturnat şi acesta a rămas încarcerat între fiarele contorsionate. Din spusele tatălui poliţistului agresat, în autoturismul condus de Sergiu Neag se mai aflau încă patru persoane, însă trei dintre ele au coborât şi au refuzat să mai participe la agresiune. După accident, tânărul în vârstă de 32 de ani a ajuns de urgenţă la Spitalul din Deva cu coastele rupte şi plămânul perforat, scalpul luat de pe cap, dar şi alte răni grave. Ulterior, acesta a fost transportat la Spitalul Judeţean din Timişoara, unde a fost supus unei operaţii complicate la coloană. În prezent, Paul Nelu Obreja se află în continuare internat la Timişoara şi ar mai putea rămâne acolo circa o lună.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

A cucerit Everestul!

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, din Petroşani, a cucerit vârful Everest (8.848 m), potrivit unui anunţ făcut…

21 de ore ago

Cum să alegi ochelarii de soare vara aceasta

Fie că vorbim de ochelari de soare pentru bărbați sau femei, aceștia sunt mai mult…

21 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj din zonă a încercat să cum­pere niște voturi de…

2 zile ago

ADR Vest: Urgența din Deva, exemplu de bune practici la nivelul Regiunii Vest

Șeful județului a vizitat, ieri, noua Uni­tate de Primiri Urgențe a Spitalului Jude­țean de Urgență…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că echipa pe care o conduce a reușit o…

2 zile ago

Bulina neagră

Silviu R., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată, după ce a…

2 zile ago