Categories: EvenimentFlash

Toţi primarii vor cotiza pentru SMURD

Livia Botici

Începând cu luna martie a acestui an, toate primăriile din judeţul Hunedoara vor plăti serviciile prestate de SMURD. Decizia a fost luată ieri, la o şedinţă comună a primarilor din judeţ, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara  (CJH).

Bani pentru siguranţă
În unanimitate, primarii hunedoreni au votat, ieri, decizia prin care, fiecare primărie, din bugetul propriu, va cotiza serviciile oferite de SMURD Hunedoara. Astfel, o treime din costuri, necesare salariilor paramedicilor şi investiţiilor, vor fi suportate din banii primăriilor, restul fiind plătit din bugetul Consiliului Judeţean Hunedoara. „Nu putem renunţa la Salvital! Să facem un proiect de cotizare colectivă este cea mai sănătoasă soluţie. Cred că o astfel de cotizaţie va creşte numărul de vieţi salvate”, a declarat Mircea Ioan Moloţ, preşedintele CJH. Cuantumul cotizaţiei va fi de 5 lei pe an, pentru fiecare persoană existentă în localitate, iar plata se va face trimestrial.

Investiţii 2009 – zero
Anul 2009 a fost unul foarte slab, din punct de vedere al investiţiilor în aparatură şi utilaje, pentru SMURD Hunedoara. Vina? Se pare că unii primari au uitat să plătească cotizaţiile către Salvital, cu toate că aveau contract cu aceştia. „Din 57 de primării, doar 29 şi-au onorat plăţile, restul, însă, nu. În unele cazuri, am încercat să recuperăm banii în instanţă, dar trebuie să mai aşteptăm. Şi toate se întâmplă în condiţiile în care, intervenţiile noastre, în 2009, au crescut cu 186 la sută, faţă de 2008”, a precizat Petru Mărginean, preşedintele Salvital Hunedoara.

Supărat pe unii edili
„Nu avem timp să ne jucăm cu viaţa oamenilor. Toţi primarii trebuie să intre în acest proiect. În cazul în care unul dintre ei nu aderă la proiectul nostru, numele acestuia va fi făcut public şi, cu orice risc, pe zona localităţii sale, SMURD-ul nu va mai acţiona. Cei care nu vor fi de acord, vor avea în mine un duşman”, a mai precizat preşedintele CJ Hunedoara.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Deranj maxim într-o urbe estică din sudul ju­dețului nostru, după ce niște băieți curioși și-au…

8 ore ago

Bulina albă

Marcel Dobrică, antrenor emerit de popice Pentru că elevii săi de la clubul din Petrila…

8 ore ago

Bulina neagră

Fernando B., recidivist din Lupeni Pentru că este judecat pentru tâlhărie calificată asupra unui pensionar…

8 ore ago

Primarul din Hărău are dovada!

Continuă scandalul izbucnit în Aso­ciația Comunelor din județul Hunedoara, iar primarul comunei Hărău, Lucian Albu…

8 ore ago

Primari liberali, ședință foto cu șeful PSD

Zvonul că mai mulți primari PNL din județ vor trece în barca PSD și vor…

8 ore ago

Copil în vârstă de 9 ani, tâlhărit de o femeie

Băiețelul mergea pe o stradă din municipiul Brad și avea în mână o bancnotă de…

8 ore ago