Tot mai mulți dascăli hunedoreni cad loviți de Covid

Adriana Năstase

Școlile au probleme să asigure per­so­nalul la ore, pentru că tot mai mulți pro­fesori hunedoreni se îmbolnăvesc de Covid, susține Paul Rusu, liderul Sindica­tului din Învățământul Preuniversitar Hunedoara.

Sunt suprasolicitate
Sindicaliștii din Învățământ, de la centru, acuză autoritățile că nu au prevăzut măsuri clare pentru situația în care mai mulți pro­fesori dintr-o școală se infectează.
Orele trec în online la 3 cazuri într-o săptămână în rândul elevilor dintr-o clasă, dar nu și când un profesor este confirmat pozitiv sau trebuie să stea în izolare, a spus liderul sindical Marius Nistor.
„Ne confruntăm în momentul de față cu o avalanșă a îmbolnăvirilor cadrelor di­dactice. Apare următoarea problemă: con­siliul de administrație trebuie să asigure suplinirea la clasă, pentru că profesorul, de exemplu, poate intra în izolare sau în ca­rantină, dar copiii care vin la școală trebuie supravegheați de cineva. În momentul de față școlile sunt supra-solicitate, nu poți obliga pe nimeni să vină să presteze acti­vitate suplimentară doar din dorința Minis­terului Educației și a altor instituții de a ține școlile deschise și nu ai la cine să apelezi să vină să asigure supravegherea în cauză”.

Nu știu cum vor fi plătiți
Paul Rusu a afirmat că ceea ce este foarte clar este că sunt foarte mulți dascăli care nu pot ține orele. “Pe de altă parte, cei care îi suplinesc pe colegii bolnavi nu știu cum vor fi plătiți”, a adăugat Rusu. Pro­blema ridicată de liderul sindical Paul Rusu este legată de cum vor putea fi plătiți dascăli care fac ore suplimentare pentru colegii bolnavi. Pentru a asigura orele de curs în locul profesorilor aflați fie în caran­tină, fie în izolare.
Potrivit celor de la Inspectoratul Școlar Județean, la Călan, La Liceul Tehnologic sunt 15 cazuri de Covid printre dascăli, iar în altă școală din județ sunt 23 de îmbolnăviri printre profesori.
Și printre angajații de la Inspectoratul Școlar Județean sunt cazuri de Covid, iar aici se lucrează în reprize de câte 4 ore unii, 4 ore alți salariați, spune Ilie Pîrvan, inspec­torul școlar general.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

ANUNȚ ÎN VEDEREA ACORDĂRII SPRIJINULUI MATERIAL  TICHETE SOCIALE PE SUPORT MATERIAL ȘI PACHETE CU PRODUSE…

38 de minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

20 de ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

20 de ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

20 de ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

21 de ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

21 de ore ago