Tot înainte, spre starea de urgenţă?

Adriana Năstase

Prefectura Hunedoara ne infomrează că avem o nouă hotărâre, nr. 47, a Comitetului Naţional Pentru Situaţii de Urgenţă, adoptată în 05.10.2020, care stabileşte unele măsuri în domeniul sănătăţii publice.

Să lucreze de acasă
La articolul 2 al hotărârii se prevede că: „Organizarea de sărbători religioase este per­misă numai cu participarea persoanele care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară activitatea, fără participarea per­soanelor/pelerinilor din alte localităţi”. De ase­menea, articolul 5 prevede: “Toate insti­tu­ţiile publice şi private, precum şi operatorii eco­nomici care îşi desfăşoară activitatea în lo­calităţile unde incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori, au obligaţia analizării modului de desfăşurarea a activităţii în vederea orga­ni­zării programului de lucru în regim de muncă la domiciliu/telemuncă, iar acolo unde acest lucru nu este posibil se recomandă decalarea programului de lucru.”
Potrivit unui comunicat al Prefecturii Hu­ne­doara, în judeţ, în 16 localităţi se înregistrează o incidenţă cumulată în ultimele 14 zile a ca­zurilor, care depăşeşte 1,5/1.000 de locuitori. „Conform deciziilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în aceste localităţi se restricţionează sau se menţine restricţia pentru activităţi cu publicul a operatorilor eco­nomici care desfăşoară activităţi de prepa­rare, comercializare şi consum pentru produ­sele alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafe­ne­lelor, a restaurantelor şi cafenelelor din inte­ri­orul hotelurilor, pensiunilor sau al altor unităţi de cazare, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, în interiorul clă­dirilor”, se arată în comunicatul prefecturii.

Vor fi luate noi măsuri
„Prefectul judeţului, Vasilică Potecă, îm­preună cu medici ai DSP Hunedoara au ana­lizat situaţia epidemiologică pentru fie­care localitate în parte. Urmează ca, în urma acestei analize, Comitetul Judeţean pentru Si­tuaţii de Urgenţă să se întâlnească joi, 08.10.2020, pentru a adopta o nouă ho­tă­râre privind măsurile care se iau în fiecare localitate, în funcţie de incidenţa cazurilor pozitive raportate la 1.000 locuitori”, se mai spune în comunicatul respectiv.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

4 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

4 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

4 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

4 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

4 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

4 ore ago