Categories: EvenimentFlash

Toma Coconea, locul trei la competiţia din Pirinei

 

Medalie de bronz pentru sportivul hunedorean care a urcat pe podium la competiţia extremă derulată în Pirinei. Parapantistul a pierdut la mustaţă „argintul”, însă se declară mulţumit de performanţă.

Organizat o dată la doi ani, la fel ca şi celebra Red Bull X Alps, competiţia de parapantă şi căţărare din Pirinei a adunat la start 25 de echipe formate din sportivi care au confirmat în întrecerile internaţionale extreme. La start au fost prezente şi două echipe formate din români, chiar dacă una a concurat pentru Franţa. Tomi a fost foarte aproape de al doilea loc, însă când mai avea doi kilometri până la linia de sosire, a trebuit să se oprească, conform regulilor concursului, pentru a-şi face timpul de repaus.
Toma Coconea se află la prima participare la X-PYR, ediţia a II-a, competiţie care presupune traversarea Pirineilor pe jos sau cu parapanta. Parapantistul hunedorean a fost, încă de la start în Top 5, însă şi de această dată titlul a fost câştigat de un elveţian, o mai veche cunoştinţă a lui Tomi de la Red Bull X Alps. X PYR s-a desfăşurat în Spania, iar atleţii au avut de parcurs 440 de kilometri, pe jos sau în zbor cu parapanta, de pe coasta Atlanticului, din Hondarribia, şi până pe coasta Mediteranei, la Port de la Seva. Pentru parapantistul din Petroşani, competiţia a fost o mare provocare şi un  test numai bun pentru următoarea participare la X Alps, unde este dat iarăşi ca favorit de către organizatorii celebrului concurs desfăşurat în Alpi.

Mesagerul Hunedorean

Share
Published by
Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

2 zile ago