Categories: Comunitate

Baia comunală din Vulcan va fi inaugurată

Magdalena Şerban

Chiar dacă săptămâna trecută, baia comunală din municipiul Vulcan a fost prădată de hoţi, edilul-şef Gheorghe Ile (foto) spune că, inaugurarea obiectivului se va face în curând, în condiţiile în care reparaţiile sunt în execuţie şi s-au efectuat probele de apă.
„Au spart uşa, gresia, oglinzile, faianţa, chiuvetele şi au furat sculele muncitorilor, iar acum cazul se află în cercetare, la Poliţie. Am făcut deja proba la apă caldă, aceasta având o temperatură de 65 de grade Celsius. Încălzirea apei se face în mod gratuit, prin descărcarea căldurii generate de panourile solare montate pe Şcoala Generală Nr. 6, care este amplasată în imediata vecinătate a băii. Apa trebuie circuitată printr-un beci, în caz contrar, vor pocni ţevile, temperatura fiind una ridicată. Au mai rămas câteva detalii de punctat şi ne pregătim de inaugurare. Investiţia s-a realizat din bugetul propriu al municipiului şi cu ajutorul firmei subordonate Consiliului Local”, a spus primarul Gheorghe Ile.
De amintit că baia comunală numără şapte duşuri pentru femei şi tot atâtea pentru bărbaţi, plus o anticameră. Persoanele care beneficiază de ajutor social, aflându-se în evidenţele administraţiei din Vulcan, vor primi gratuit, această facilitate, alături de familie. În rest, se va achita o sumă modică, care urmează să fie stabilită în şedinţă de Consiliu Local. Demersul investiţional este o soluţie salvatoare pentru o parte a comunităţii, din cauză că municipiul nu beneficiază de apă caldă în regim permanent, prin instalaţia de termoficare, şi nu toată lumea are montate centrale termice pe gaz sau boilere pe curent.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

ANUNŢ VÂNZARE

Vând fotoliu rulant pentru persoane cu handicap, cadru metalic nou, bicicletă medicinală. Relații la telefon…

4 ore ago

Poate te întrebi cine e PPC

Poate ai observat că identitatea vizuală a furnizorului tău de energie s-a schimbat. Cei doi…

2 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

2 zile ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

2 zile ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

2 zile ago