Categories: Comunitate

Toma Coconea, ambasador al României la Wings for Life World Run

Maximilian Gânju

Parapantistul hunedorean Toma Coconea a luat startul unei competiţii umanitare derulată concomitent în mai multe locaţii ale lumii. Coconea, alături de Mihaela Rădulescu şi Andrei Roşu, au fost desemnaţi ambasadorii locali Wings for Life World Run.
Ultramaratonul al cărui start a fost dat ieri şi la care Toma Coconea şi-a anunţat participarea încă de anul trecut, este cel mai mare eveniment de alergare din lume. Prin această competiţie se încearcă ajutorarea celor care au rămas imobilizaţi în scaunul cu rotile din cauza traumatismelor coloanei vertebrale.
Toma Coconea şi-a propus să alerge 80 de kilometri, o distanţă aproape imposibil de atins într-o zi de concurs, însă parapantistul medaliat cu argint la competiţia mondială Reb Bull X Alps, a reuşit să parcurgă 140 km alergaţi într-o singura zi, pe un teren dificil.
„Este o competiţie cu un format unic şi sentimentul că alergi pentru o astfel de cauză, că poţi pune şi tu umărul să ajuţi, îţi dă şi mai multa forţă şi găseşti resurse nebănuite care te ajută să-ţi împingi limitele”, a spus Toma.
Evenimentul, derulat ieri, a avut loc simultan pe cinci continente, iar cursa nu a avut o distanţă fixă, toţi alergătorii, profesionişti sau amatori, din întreaga lume, luând startul în acelaşi timp. Nu există o linie de finiş, aşa cum este la fiecare cursă tradiţională. Toate fondurile strânse în urma maratonului ajung prin Fundaţia Wings for Life în cercetarea pentru descoperirea unui remediu care să vindece traumatismele măduvei spinării. Primul alergător şi prima alergătoare ai cursei din România au câştigat câte o invitaţie la oricare cursă viitoare Wings for Life World Run, indiferent de ţara unde va avea loc.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago