Categories: Sport

Coconea, campion la rezistenţă

Temerarul parapantist hunedorean Toma Coconea (foto) a reuşit să parcurgă într-o săptămână distanţa de 823 km, în cadrul competiţiei caritabile No Finish Line, care a avut loc la Monaco. Ambasadorul „Wings for Life World Run” a alergat echivalentul a 20 de maratoane, iar în două dintre zilele competiţiei, a reuşit performanţa să nu se oprească timp de 24 de ore.

Locul cinci la general, lider la categoria sa
Toma Coconea s-a situat pe poziţia a cincea în clasamentul general, din 11.256 de participanţi, fiind pe primul loc la categoria sa de vârstă, unde a devansat 1.586 de sportivi. „Anul acesta au venit mai mulţi sportivi profesionişti, lor revenindu-le şi podiumul în clasamentul general. Efortul este unul constant şi se întinde pe parcursul unei săptămâni. Rezistenţa nu-mi este străină, având în vedere participările mele la Red Bull X-Alps, unde parcurg peste 1.000 km pe jos, însă îmi plac mai mult alergările montane, decât cele pe şosea, aşa cum este aici, la No Finish Line. Însă, mă bucur de rezultat şi cred că a fost un antrenament excelent pentru Wings for Life World Run 2015, unde mi-am propus să depăşesc 50 km’’, a spus Toma Coconea.
Pe parcursul întregii competiţii, lui Coconea i-a fost aproape Mihaela Rădulescu, şi ea ambasador Wings for Life, care a alergat 83 km, alături de fiul ei, Ayan Schwartzenberg, care s-a clasat pe locul 3 la categoria sa de vârstă, cu 177 km. Coechipierul lui Toma Coconea la Red Bull X-Alps, Daniel Pisică, l-a însoţit şi în această experienţă şi a alergat 110 km.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

2 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

2 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

2 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

2 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

2 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

2 ore ago