Categories: Sport

Toma Coconea a parcurs 300 de km în 2 zile

Duminică, Toma Coconea (foto) a luat startul în cea mai grea competiţie de aventură din lume, Red Bull X-Alps. Alături de alţi 30 de sportivi din 20 de ţări, românul va parcurge distanţa de 1.031 kilometri aerieni doar cu ajutorul parapantei sau pe jos.

Maurer conduce plutonul
După primele două zile de concurs, Toma Coconea se află pe locul doi, după câştigătorul ultimelor două ediţii, elveţianul Christian Maurer. Până acum, Toma a reuşit să depăşească trei dintre cele 10 puncte obligatorii – Gaisberg (1.288 m), Dachstein (2,995 m) şi Wildkogel (2,224 m). Ieri, românul va atinge şi cel de-al 4-lea punct, Zugspitze (2.962 m). În cele două zile competiţionale, Toma a zburat 10 ore, timp în care a parcurs 295 km, cu o viteză medie de 31 km/h. De asemenea, el a mai alergat 18 ore, timp în care a parcurs 146 km, cu o viteză medie de 8 km/h. Christian Maurer, cel care conduce plutonul, a reuşit să zboare 1.213 km în 11 ore cu o viteză medie de 110 km/h şi a alergat 70 km în 13 ore cu o viteză medie de 6 km/h. Elveţianul şi-a folosit deja „night pass“-ul, care îi permitea, ca într-o singură noapte să poată continua concursul pe jos. Fiecare atlet are acest „night pass“, fiecare urmând să-l folosească în conformitate cu strategia aleasă.

Strategia pentru acest an
Ieri, prognoza meteo arăta că pe Zugspitze, vântul va bate cu 9 km/h, ceea ce înseamnă că sunt condiţii numai bune de zbor. „Sper să reuşesc să zbor după ce ajung în cel de-al patrulea punct, mai ales că altitudinea îmi va permite acest lucru. Aceasta este şi strategia mea pentru ediţia de anul acesta, însă din păcate, nu întotdeauna putem pune în aplicare strategia şi suntem nevoiţi să apelăm la planul B sau C. Am trei puncte unde mi-am propus să folosesc „night pass“-ul, însă decizia o voi lua în funcţie de vreme”, a spus Toma Coconea ieri dimineaţă.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

5 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

5 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

5 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

6 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

6 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

6 ore ago