Categories: Sport

Toate competiţiile europene de rugby au fost suspendate

Federaţia Europeană de rugby (Rugby Europe), autoritate care gestionează sportul cu balonul oval pe continent, a anun­ţat că suspendă toate competiţiile programate în luna no­iem­brie, având în vedere evoluţia pandemiei şi restricţiile impuse de guvernele ţărilor implicate în competiţii.
În aceste condiţii naţionala României nu va mai disputa niciun meci în această toamnă, iar jucătorii reuniţi la începutul săp­tămânii trecute în cantonamentul de la Snagov pentru a pregăti meciul cu Belgia, programat pe data de 1 noiembrie, se vor întoarce la cluburile lor, precizează FRR.
Naţionala României urma să joace pe teren propriu cu Belgia,în ultima etapă a Rugby Europe Championship, pe 1 no­iembrie, dată la care era programat şi meciul Georgia – Rusia, în timp ce partida Spania – Portugalia trebuia să aibă loc pe 15 noiembrie. România programase şi un meci amical contra Rusiei, pe 25 octombrie, la Moscova.
De asemenea, a fost suspendat şi meciul de baraj dintre Olanda şi echipa clasată pe ultimul loc din Rugby Europe Championship, ediţia 2020. Nu se vor mai juca nici meciurile din Women XV Senior Championship, Spania – Rusia (24 octom­brie) şi Spania – Olanda (31 octombrie), şi nici primele meciuri din Rugby Europe Trophy.
„Chiar dacă am elaborat un Protocol de joc, cu reguli şi măsuri stricte, trebuie să suspendăm competiţiile pe care le organizăm pentru că prioritară este sănătatea jucătorilor şi a oficia­lilor de meci în condiţiile în care majoritatea dintre aceş­tia au statut de amator. Nu putem să-i expunem la acest virus sau să îi ţinem în carantină pentru că asta ar
fi o mare problemă pentru ei. Trebuie să avem răbdare pentru a putea organiza meciurile în cele mai bune condiţii”, a declarat Octavian Morariu, preşedintele Rugby Europe.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

9 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

9 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

9 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

9 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

9 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

9 ore ago