Categories: FlashSport

Titlul pierdut la echipe, medalii şi speranţe intacte la individual

Ciprian Marinuţ

Gimnastele de la CNS „Cetate” au pierdut titlul naţional la echipe după cinci ani consecutivi de supremaţie, echipele clubului din Deva fiind devansate de cea de la Dinamo, în finala Campionatului Naţional al Reprezentativelor de Club 2015. În schimb, la individual, Anamaria Ocolişan şi Laura Jurcă au avut evoluţii cotate cu medalii prin care pot spera la accederea în echipa României pentru Campionatul Mondial din Scoţia. În total, CNS „Cetate” Deva a cucerit opt trofee la ediţia din acest an a Naţionalelor, performeră fiind junioara Denisa Golgotă, care a devenit campioană naţională de conjunctură la sărituri.

Echipă învinsă de lideră
În concursul pe echipe, CNS „Cetate” a mizat pe forţa grupului, în vreme ce Dinamo a fost propulsată spre victorie de lidera actualei generaţii, Larisa Iordache. Munca şi unitatea celor opt sportive din cele două echipe ale Devei au fost insuficiente pentru a depăşi talentul de excepţie al Larisei. Cu 61,100 de puncte ale liderei, Dinamo a acumulat 169,950 puncte şi a câştigat titlul naţional la echipe după o pauză de 30 de ani, in extremis la doar două sutimi în faţa primei echipe de la CNS „Cetate”. Formaţiile din Deva, după cinci ani de victorii consecutive, s-au clasat pe locurile doi şi trei. CNS Cetate Deva 1, formată din Laura Jurca, Anamaria Ocolişan, Asiana  Peng şi Andreea Iridon, a obţinut medalia de argint cu un total de 169,750 puncte, iar CNS Cetate Deva 2, alcătuită din Olivia Cîmpian, Carmen Ghiciuc, Alisia Botnaru şi Denisa Golgotă, a strâns 167,850 de puncte şi a ocupat ultima treaptă a podiumului.

Argint valoros la individual compus
Anamaria Ocolişan a confirmat progresul fantastic arătat în amicalul cu Franţa şi în competiţia de la individual compus şi pare una dintre candidatele certe la echipa pentru Campionatul Mondial din luna octombrie. Sportiva din Călan a obţinut medalia de argint, după Larisa Iordache, care a fost punctată la toate aparatele cu note peste 15.000. Anamaria Ocolişan a depăşit-o în final pe Diana Bulimar, graţie notelor mari de la sărituri (a fost cea de a doua gimnastă cu nota peste 15.000) şi paralele, având 57.700 de puncte faţă de 57.250 ale Dianei. Junioara de la CNS „Cetate” Deva, Olivia Cîmpian, a ocupat locul cinci cu 56,250 puncte, iar Laura Jurcă a fost pe şase cu 56,200 puncte şi are şi ea şanse să se afle în lot la Mondiale.

Cinci medalii pe aparate
Pe lângă cele trei medalii cucerite la echipe şi individual compus, gimnastele de la CNS „Cetate” au obţinut încă cinci trofee în finalele pe aparate. Surpriza plăcută a furnizat-o junioara Denisa Golgotă, prezentă în trei finale, şi care a devenit campioana naţională la sărituri. Succesul este unul de conjunctură, întrucât senioarele au lipsit din finala la acest aparat, pentru că au efectuat o singură săritură în calificări. Denisa a fost urmată în clasament de Alexandra Mihai (CSS 2 Bucureşti) şi Olivia Cîmpian (CNS Cetate Deva). Celelalte trei finale au fost câştigate de Larisa Iordache, dinamovista triumfând cu 14.950 la paralele, 15.625 la bârnă şi 15.200 la sol. De la CNS „Cetate” Deva au mai urcat pe podium Laura Jurcă, argint la paralele, cu 13.425, şi bronz la sol cu 14.400, Olivia Cîmpian, bronz la paralele, cu 13.375 şi Ana Maria Ocolişan, bronz la bârnă cu 14.250.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago