Categories: Sport

Tinerii dau viaţã atletismului hunedorean

Ciprian Marinuţ

Junioarele Florentina Marincu (foto, CNS CSS „Cetate” Deva, 17 ani) şi Maria Florea (SCM Deva, 18 ani) şi sportivul Andrei Deliu (SCM Deva, 20 de ani) au reanimat atletismul judeţean. Cei trei au obţinut rezultate de top la etapa a doua a Campionatului Naţional de sală, derulată în weekend, la Bucureşti, şi s-au înscris pe lista favoriţilor la medalii în finalele programate luna viitoare.

Record personal la viteză, confirmare la lungime

Florentina Marincu a concurat de la egal la egal cu cele mai bune senioare, deşi e încă junioară II, fiind născută în 1996. Sportiva antrenată de Nicolae Alexe a obţinut, două clasări pe locul doi, în probele sale favorite, de 60 de metri şi săritura în lungime. În cea mai rapidă cursă a competiţiei, deveanca a reuşit un nou record personal, iar la lungime, a fost la un centimetru de recordul naţional de junioare II, stabilit tot de ea în decembrie 2012. Florentina a avut al treilea timp din calificări (7.74 secunde) la 60 de metri, iar în finală, a „zburat” şi s-a clasat pe locul doi, cu 7.58 secunde. Deveanca a fost depăşită de Andreea Ogrăzeanu (23 de ani, Farul Constanţa, 7.49 secunde) şi a fost urmată de Ana Maria Roşianu (20 de ani, Steaua, cu 7.62 secunde). La lungime, Florentina a reuşit un salt de 6,44 metri şi s-a clasat pe locul doi, după Cornelia Deiac (25 de ani, CSM Oradea), care a „zburat” 6.60 metri. „Florentina a avut un start ca din puşcă la 60 de metri şi a condus cursa până aproape de final. Timpul de 7.58 reprezintă un nou record personal, fiind cu cinci sutimi mai bun decât vechea performanţă. La lungime, atleta a fost un pic nesigură pe elan şi a greşit patru din cele şase încercări. Totuşi, saltul de 6.44 este cu trei centimetri peste performanţa de săptămâna trecută. În acest ritm, cred că va stabili un nou record şi că are mari şanse la medalii, atât în finalele de senioare şi tineret, cât şi la junioare I şi II, programate în luna februarie”, a spus antrenorul Nicolae Alexe.

Semifondistă de viitor

Maria Florea, care are dublă legitimare la SCM Deva şi CS Ghelari şi în 2012, a cucerit titlul de campioană balcanică de junioare II, a început cu dreptul anul 2013. Sportiva antrenată de Emerson Toma, aflată în primul an la junioare I, s-a clasat pe locul patru în cursele de 800 şi 1.500 de metri, fiind depăşită doar de senioare. La 800 de metri, Florea a încheiat cursa cu timpul de 2.09.11, iar la 1.500 metri, a trecut linia de sosire, după patru minute, 33 de secunde şi 79 de sutimi. „Au fost primele curse din an, iar Maria s-a comportat foarte bine. Are cei mai buni timpi din ţară la categoria junioare I şi se va bate pentru medalii în finala acestei categorii şi în cea de tineret”, a spus antrenorul Emerson Toma.

În top, la prăjină

Tot la înălţime a fost şi Andrei Deliu, noua achiziţie a SCM Deva, recordman naţional la tineret în proba de săritura cu prăjina. Acesta s-a clasat pe locul doi cu un salt de 4,70 metri, după ce săptămâna trecută, câştiga etapa cu o performanţă de 5.00 metri. Etapa a II-a a Campionatelor Naţionale de atletism în sală a adunat, sâmbătă, în Complexul Lia Manoliu din Bucureşti, 349 de sportivi, faţă de 249, câţi au concurat săptămâna trecută. Finala CN de seniori şi tineret va avea loc în zilele de 9 şi 10 februarie.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Victooooorie!

Corvinul aduce Cupa României acasă, la Hunedoara. Gladiatorii lui Florin Maxim au fost fantastici. Peste…

17 ore ago

Dr. Gheorghe Firczak – „Avram Iancu. Caracterul european al revoluției române din 1848 – 1849” – o carte despre sinea noastră națională

Citeam odată, într-o prefață a unei cărți despre împăratul Napoleon Bonaparte (1804 - 1815), scrisă…

18 ore ago

ANUNŢ VÂNZARE

Societate comercială vinde piatră (andezit) brută și concasată (sort 0-31,5mm; 0-63 mm; etc.) pentru construcții…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Ăsta revine din pa­tru în patru ani mai ceva ca boala. Este vor­ba de un…

o zi ago

Bulina albă

Dr. Iulia Roșu, medic specialist pneumolog în cadrul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu Pentru că s-a…

o zi ago

Bulina neagră

Albert V. din Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de furt,…

o zi ago