Categories: EvenimentFlash

Ţigările le aduce poştaşul

Livia Botici

Un hunedorean este cercetat pentru evaziune fiscală, după ce poliţiştii au descoperit la un oficiu poştal din localitate, şapte colete pline cu ţigări, care îl aveau ca destinatar.

Proveneau din Ucraina

Aproape 3.000 de pachete de ţigări netimbrate. Aceasta a fost captura realizată de poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor. În cursul zilei de ieri, aceştia au primit o informaţie din care reieşea că la un oficiu poştal din Hunedoara, au ajuns mai multe colete cu ţigări fără timbru. La percheziţia făcută în instituţie, oamenii legii au găsit şapte pachete poştale pline cu ţigări, care proveneau din Ucraina. Coletele îl aveau drept destinatar pe Gabriel U., de 35 de ani, din Hunedoara, un cunoscut contrabandist de ţigări. Odată cu marfa confiscată, bărbatul a pierdut şi suma de 5.000 de lei, găsită de poliţişti asupra sa. Se pare că, în ultimele cinci luni, suspectul a mai primit prin poştă, 76 de colete, în total, 27.500 de pachete de ţigări.

Razie în Piaţa Dunărea

Tot ieri, poliţiştii hunedoreni au mai capturat aproape 200 de pachete de ţigări fără timbru, comercializate pe piaţa neagră din Hunedoara. „Ţigările erau vândute ilegal de patru hunedoreni cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, pe numele cărora anchetatorii vor întocmi dosare penale pentru evaziune fiscală. Ţigările confiscate din Piaţa Dunărea erau depozitate în două autoturisme şi un motoscuter, parcate în zonă”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara.

Peste 30 de dosare penale, în 2009

La nivelul judeţului Hunedoara, în anul 2009, afacerea cu ţigări de contrabandă a înflorit spectaculos, aproape dublându-se numărul mărfii confiscate. Poliţiştii hunedoreni au dat amenzi în valoare de aproape 200.000 de lei, au confiscat 40.000 de pachete de ţigări netimbrate şi au trimis spre judecare, instanţelor, 30 de dosare penale pentru evaziune fiscală. „Afacerile cu ţigări de contrabandă sunt o imensă caracatiţă, foarte greu de anihilat. Creşterea spectaculoasă a accizelor a dus la accentuarea contrabandei cu ţigări, devenind un fenomen greu de stăpânit”, a adăugat Bogdan Niţu.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Mai lasa-tzi domne impace , ca incearca si ei sa traiasca si prin asta ii ajuta si pe cei saraci si se ajuta si pe ei sa traiasca, tot atata facetzi mare taraboi pentru o nimik tuata! si politisti astia in loc sa`i prinda pe aia care fura se leaga tot de oameni mai putin vinovatzi! pakat ca suntem niste oameni rai cel putin politisti si presa sunt de caAcAoooooo, cu stima si drag al vostru andrei!

  • mama cum le stiti voi pe toate......mai lasatii in plm in pace ca tot cu ei avetzi treaba dar pe cei cu pirateria nui vedeti numa de tigarile de contrabanda va legati

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

9 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

9 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

9 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

9 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

10 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

10 ore ago