Tiberiu Iacob Ridzi, sustinut de primarii PDL

Nicolle Ebner

După cum s-au desfăşurat evenimentele în Biroul Permanent Naţional (BPN) al PDL de luni, 12 aprilie, se pare că filiala judeţeană PDL Hunedoara îşi va continua activitatea în formula de până acum, cel puţin până la alegerile care vor avea loc la nivel judeţean. Surse din cadrul PDL susţin că unul dintre argumentele care au determinat conducerea centrală să renunţe, cel puţin, deocamdată, la ideea schimbării actualei echipe de la cârma partidului, a fost susţinerea acesteia de către toţi primarii PDL din judeţ.

„PDL a câştigat alegerile în judeţ”
La sfârşitul săptămânii trecute, vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat că organizaţiile din Brăila şi Hunedoara vor avea conduceri interimare, dând de înţeles că acestea vor fi sancţionate pentru slabele rezultate obţinute la alegeri. „Rezultatele obţinute demonstrează că, în judeţul Hunedoara, noi am câştigat alegerile, deci rezultatul este cel care contează. Prin urmare, nu suntem o filială în care conducerea centrală să impună un interimat. Vom respecta deciziile conducerii centrale, dar credem că avem capacitatea managerială de a coordona şi duce la bun sfârşit acest proces electoral intern, în PDL. Nu am primit alte dispoziţii de la BPN, dar, în cazul în care vor surveni alte decizii, le vom respecta, însă nu putem să ieşim din calendarul naţional de alegeri, care va fi stabilit săptămâna viitoare”, a declarat Florian Toma, vicepreşedinte al filialei judeţene PDL Hunedoara.

„Nu este momentul pentru schimbări, ci pentru alegeri”
Potrivit primarului comunei Ilia, Marius Omotă, care este şi secretar executiv al organizaţiei judeţene, preşedintele PDL Hunedoara, Tiberiu Iacob Ridzi (foto), a avut susţinerea tuturor primarilor democrat-liberali din judeţ, susţinere materializată printr-o scrisoare trimisă la BPN. „Ne-am întâlnit toţi, am analizat, iar la final, poziţia comună şi unitară este de susţinere a lui Tiberiu Ridzi. Nu suntem împotriva nimănui, dar rezultatele mai puţin bune nu i se pot pune în cârcă, deoarece a venit la conducerea PDL Hunedoara abia în 2009, pe un BPJ deja ales. Apoi, rezultatele bune obţinute de noi au fost influenţate şi de cele reuşite de Ridzi în zona Văii Jiului. De apreciat că în momentul în care a ajuns preşedintele organizaţiei judeţene, a împărţit posturile de conducere a deconcentratelor pe colegii, în funcţie de rezultatele obţinute, adică, de cât de mult a muncit fiecare. Este pentru prima dată când s-a aplicat o astfel de metodă echitabilă. Şi tot pentru prima dată, primarii sunt invitaţi de drept în fiecare şedinţă a BPJ, în dorinţa de a dezvolta o mai bună comunicare cu întreg teritoriul. Vom respecta decizia conducerii centrale, dar ne dorim ca alegerile să fie organizate conform statutului şi la timp”, a declarat primarul comunei Ilia, Marius Omotă. „Noi considerăm că nu este un moment propice pentru schimbări în partid. Acum, este timpul pentru alegeri, nu de schimbări care să ne bulverseze din punct de vedere al activităţii politice”, afirmă şi primarul municipiului Orăştie, Alexandru Munteanu.
„Sunt un om de echipă, îmi respect colegii şi de aceea, îl susţin pe Tiberiu Iacob Ridzi. Ştiu cât efort depune pentru bunul mers  al organizaţiei. Vreau ca filiala să fie unită. Îl consider pe Tiberiu Iacob Ridzi unul dintre cei mai buni primari din judeţ“, a declarat Octavian Roman, primarul comunei Rapoltu Mare.
În aceste condiţii, se pare că edilii şefi PDL din judeţ sunt uniţi şi vor să-l menţină pe Tiberiu Iacob Ridzi ca preşedinte interimar al organizaţiei judeţene de partid.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

9 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

9 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

9 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

9 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

9 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

9 ore ago