Tiberiu Balint se reîntoarce ca preşedinte la vechiul PNL Deva

Sorina Popa

Situaţie fără precedent în PNL Deva. Liberalii nu mai ştiu cine le este şeful, cine îi conduce şi ce să facă pentru a ieşi din criza internă în care se pare că se adâncesc în continuare.
După ce au acceptat în Biroul Politic Local pe fostul prefect de Hunedoara, Dan Pricăjan şi pe Robert Dronca, aceştia exprimându-şi intenţia de a candida la şefia organizaţiei municipale Deva a PNL, acum liberalii deveni au o nouă problemă. Problema constă în faptul că în ecuaţia vizând preşedinţia filialei devene a PNL a intrat o a treia persoană. Mai exact, a intrat şi fostul preşedinte al organizaţiei liberale din municipiul reşedinţă de judeţ, Tiberiu Balint (foto). Despre ce este vorba?
Potrivit lui Vasilică Potecă, secretarul general al organizaţiei judeţene Hunedoara a PNL, Tiberiu Balint a trimis, pe mail, o cerere de revenire la starea politică iniţială a sa.
„Ca să se înţeleagă mai bine despre ce este vorba, trebuie specificat că în anul 2014, când s-a hotărât să se unească PNL cu PDL, au fost înfiinţate Comitetele locale Executive ale noului PNL. Au rămas şi Birourile locale ale vechiului PNL şi ale PDL. Adică, la PNL Deva, în noul PNL, avem un Comitet Executiv Local, al cărui preşedinte interimar este primarul din Şoimuş, Mihai Irimie. Acum, după ce a avut o hotărâre definitivă a instanţei de contencios-administrativ în acest sens, Tiberiu Balint a cerut să fie repus în toate funcţiile pe care le-a deţinut. El a fost preşedintele Biroului Local al vechiului PNL Deva. Când a avut probleme, a solicitat să se autosuspende din toate funcţiile, până la rezolvarea lor. În august 2016, s-a votat ca Tiberiu Balint să fie în continuare membru al PNL. La 1 februarie 2017, Balint a primit decizia instanţei prin care el trebuie să-şi reia toate funcţiile din partid. Eu, ca secretar general, sunt nevoit să pun în practică imediat decizia instanţei. Astfel, Tiberiu Balint redevine preşedintele Biroului Politic al vechiului PNL Deva. Oricum, birourile PNL-ului vechi şi cele ale PDL se dizolvă odată cu alegerile interne. La Deva, în 8 aprilie vor avea loc alegeri pentru conducerea organizaţiei municipale. Cu acest prilej, birourile vechiului PNL şi ale PDL Deva se vor dizolva. De asemenea, PNL Deva trebuie să-i plătească lui Balint 2.100 de lei, cheltuieli de judecată”, a declarat Vasilică Potecă, secretarul general al organizaţiei judeţene Hunedoara a PNL.
Deputatul PNL Florin Roman, preşedintele interimar al organizaţiei judeţene Hunedoara a PNL, are o altă opinie vizavi de o eventuală intenţie a lui Tiberiu Balint de a candida la alegerile din 8 aprilie pentru şefia organizaţiei municipale Deva. Acesta a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN: „Domnul Tiberiu Balint a depus o solicitare la noi, pe care o vom analiza. Împotriva lui Balint a început, însă, urmărirea penală şi, ca atare, el se supune Statutului partidului, ca toţi ceilalţi membri care au asemenea probleme. El este membru PNL, deoarece radierea lui din partid nu şi-a produs efectele. Însă, nu poate candida la o funcţie de conducere”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.