Tensiune şi zvonisticã în scandalul sediului regional ANAF

  Volodia Macovei

Declaraţiile războinice ale politicienilor din Timiş, pliate pe greva ce continuă la finanţele din Timişoara, pe tema stabilirii sediului finanţelor regionale la Deva, au ajuns la paroxism. Decizia ce va fi luată astăzi de guvern este aşteptată cu emoţie şi nervozitate şi la Timişoara, dar şi în judeţul Hunedoara.

Fermi pe poziţie
Între timp, zvonurile şi interpretările de tot felul agită şi mai tare spiritele. O astfel de informaţie fără surse clare este aceea că este pregătit deja şi omul care va ocupa funcţia de director general al finanţelor regionale din zona de Vest, nominalizat fiind Lucian Heiuş, fostul şef al finanţelor hunedorene, acum, în slujbă la Ministerul Finanţelor. Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, Lucian Heiuş nu a dorit să comenteze această informaţie, el spunând că aşteaptă, ca toată lumea, să afle ce decizie va lua guvernul astăzi. Alte informaţii, propagate de politicieni USL din Timiş, spun că s-a discutat la nivel guvernamental şi că nu există o decizie privind sediul de la Deva al finanţelor regionale. „Discuţiile de ultimă oră avute cu membri ai guvernului au confirmat că nu există nici o decizie luată, privind stabilirea în Deva a sediului viitoarei Direcţii Generale Regionale a Finanţelor Publice, ci doar variante de lucru. (…) mi s-au dat asigurări că executivul va acorda Timişoarei importanţa binemeritată, atât în domeniul Finanţelor, cât şi în altele”, a declarat ieri liderul PNL Timiş, Nicolae Robu.
La Deva, liderii USL şi parlamentarii alianţei rămân fermi pe poziţie şi afirmă că nu vor accepta nici un compromis, Deva meritând din plin să găzduiască o instituţie regională atât de importantă. În urmă cu o zi, senatorul hunedorean Cosmin Nicula declara tranşant: „Guvernul şi factorii responsabili nu vor ceda presiunii. Este un gest regretabil din partea unor lideri marcanţi ai USL, însă sediul fiscal va rămâne la Deva”.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • In loc sa stranga bani de la contribuabili ,ei fac greva si mai vor si salarii ,asta nu este bine ,ar trebui luate masuri urgente impotriva lor .

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago