Categories: ActualitateFlash

Târgul de la Bălata, luat la puricat de organele de control

Adriana Năstase

O echipă de control coordonată de prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, a efectuat ieri dimineaţă, la târgul din localitatea Bălata aflată în apropierea Devei, o acţiune complexă de ve­rificare a respectării măsurilor de protecţie şi a regulilor impuse de Starea de alertă.

Restaurante, terase, cafenele verificate
Alături de ofiţeri şi subofiţeri ai jandarmeriei şi po­li­ţiei hunedorene, la acţiune au participat şi repre­zen­tanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai altor instituţii cu atribuţii de control şi verificare.
„În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului Judeţul Hunedoara, au fost intensificate în judeţ acţiunile de verificare a respectării mă­surilor impuse în contextul situaţiei epidemiologice actuale. Au mai fost efectuate verificări şi controale pe mijloa­cele de transport în comun, la restau­rante, terase şi cafenele precum şi la vânzătorii ambulanţi din pieţele şi târgurile organizate în localităţile hunedorene. Scopul vizat al acestor controale şi verificări îl con­sti­tuie, în primul rând, prevenirea răspândirii virusului SARS-COV 2 care provoacă boala COVID 19.
Prefectul Călin Marian recomandă locuitorilor ju­deţului Hunedoara să respecte în continuare mă­surile de distanţare fizică, să poarte mască de pro­tec­­ţie şi să respecte normele de igienă şi de con­duită sanitară, pentru a-şi proteja propria sănătate şi viaţă, dar şi pentru a-i proteja pe toţi cei din jur.Sănătatea şi siguranţa cetăţenilor sunt prioritare tuturor instit­u­ţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei pu­blice, astfel că forţele de ordine vor desfăşura per­manent, în această perioadă, acti­vităţi de verificare şi control, pentru a proteja cetă­ţenii şi pentru a preveni răspândirea noului tip de coro­navirus”, se arată într-un comunicat al celor de la Prefectura Hunedoara.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

23 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

23 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

23 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

23 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

23 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

23 de ore ago