Tarabagiii de la Mănăstirea Prislop dau bătăi de cap autorităţilor

  Oana Mihnea

În şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean Hunedoara a fost din nou ridicată problema comercianţilor care îşi expun mărfurile pe marginea drumului care duce spre Mănăstirea Prislop. Conducerea administraţiei judeţene este de părere că aceştia practică un comerţ ilegal, dar găsesc portiţe să scape de răspundere şi să îşi continue activitatea.

Nu sunt autorizaţi
Chiar dacă au fost sancţionaţi în repetate rânduri, comercianţii contestă toate amenzile iar a doua zi tot acolo îi găseşti. „Este o problemă, din păcate, care persistă. Sunt folosite diverse tertipuri şi giumbuşlucuri de către acei comercianţi, cu ghilimelele de rigoare, pentru că nu au autorizaţiile necesare. Noi sperăm să rezolvăm această problemă într-un termen rezonabil. Pentru mine este o ruşine când stau să mă gândesc că pentru oamenii care vin acolo din toate colţurile ţării, primul impact cu judeţul Hunedoara este acel talcioc, care nu are nici o legătură cu credinţa şi cu ce doresc oamenii să vadă şi să audă“, a declarat Adrian David, preşedintele CJ Hunedoara. Dar, potrivit şefului administraţiei judeţene, deocamdată, autorităţile nu au o soluţie concretă şi viabilă pentru eliminarea comercianţilor neautorizaţi răspândiţi de-a lungul drumului spre mănăstire.

Accesul nu va fi îngreunat
În 28 noiembrie se împlinesc 26 de ani de la moartea părintelui Arsenie Boca, al cărui loc de odihnă veşnică se află la mănăstire. De aceea, la lăcaşul de cult este aşteptat un număr foarte mare de pelerini, iar constructorul a început deja primele lucrări la drumul de acces către mănăstire. Preşedintele Consiliului Judeţean a afirmat că autorităţile vor lua toate măsurile necesare astfel încât credincioşii să nu aibă de suferit din cauza traficului. „Ne vom pregăti, ca de fiecare dată, cu temeinicie, împreună cu Instituţia Prefectului, Poliţia şi Jandarmeria, aşa încât traficul să fie fluidizat. Probleme vor fi la anul, când vor începe lucrări de anvergură aici. Probabil că la anul, se va lucra noaptea la reabilitarea drumului către mănăstire“, a adăugat şeful administraţiei judeţene.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

o zi ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

o zi ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

o zi ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

o zi ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

o zi ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

o zi ago