Categories: Comunitate

Tânărul mort în Spania a fost înmormântat creştineşte

Maximilian Gânju

Mama tânărului din Valea Jiului care a murit în luna decembrie, în Spania, a putut să-şi îngroape copilul creştineşte. Cazul ei a fost prezentat de presă pe larg, iar un deputat care a dorit să rămână anonim a ajutat-o pe femeie să ajungă în Castellon şi să facă pregătirile pentru o înmormântare creştinească.

Imediat după ce cazul disperat al familiei Brădăţan (foto) a fost mediatizat, parlamentarul, impresionat de drama femeii, a intrat în legătură cu ea şi s-a oferit să o ajute, pentru a-şi putea îngropa copilul. „Nici nu ştiu cum să vă mulţumesc, mi s-a luat o piatră de pe inimă. Nu există zi şi clipă în care să nu mă rog la Dumnezeu pentru sănătatea domnului deputat care m-a ajutat. Acum, pot să-i fac şi băiatului o pomană, pentru că nu puteam să-i fac absolut nimic. Am vorbit cu un preot şi mi-a spus că până nu-şi găseşte locul, până nu-l bagă într-o groapă, nu putem să-i facem nimic după cum cere obiceiul creştinesc”, ne-a povestit Mărioara Brădăţan, mama tânărului decedat în Spania. Fiul ei a fost înmormântat într-un cimitir catolic parohial din provincia spaniolă. „S-a văzut că s-au investit nişte bani acolo, a avut un sicriu foarte frumos şi l-au băgat într-o criptă. După cinci ani, dacă nu reuşesc să-i aduc osemintele în ţară, îl bagă într-o groapă comună”, a mai spus femeia.
În urmă cu aproape trei luni, familia Brădăţan a primit un telefon prin care era anunţată că fiul lor, Matei Alexandru, a decedat în Spania, unde era plecat la muncă. Soţii Brădăţan nu aveau bani nici măcar pentru a merge în Spania să poată participa la înmormântare, iar copilul lor risca să fie înhumat într-un cimitir al săracilor, fără cruce la căpătâi, unde să-i poată fi aprinsă o lumânare ori fără o ceremonie religioasă.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

ANUNŢ

ANUNȚ ÎN VEDEREA ACORDĂRII SPRIJINULUI MATERIAL  TICHETE SOCIALE PE SUPORT MATERIAL ȘI PACHETE CU PRODUSE…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Un consiliu pestriț se anunță a fi la cârma unei urbe din sudul ju­dețului, după…

24 de ore ago

Laurenţiu Nistor, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara: Avem de partea noastră experienţa administrativă, profesionalismul, priceperea, dar şi tinereţea cu viziunea inovativă

Șeful județului și-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Hunedoara. Laurențiu…

24 de ore ago

Bulina albă

Maria Sara Lupulesc, elevă în clasa a V-a la Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani…

24 de ore ago

Bulina neagră

Aurel G. Pentru că a fost trimis în judecată pentru lovire și alte violențe, după…

24 de ore ago

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au…

24 de ore ago