„Susţinem financiar Spitalul de Urgenţă Deva”. Interviu cu Florin Oancea, primarul municipiului Deva

Sorina Popa

– Pentru prima dată, după 1989, un primar al Devei a luat decizia să supună votului aleşilor locali să se investească în aparatura Spitalului Judeţean din Deva. Asta, în condiţiile în care unitatea medicală se află în subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara. De ce aţi decis acest lucru?

– Având în vedere că peste 50 la sută din pacienţii trataţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă sunt cetăţeni ai municipiului Deva, iar unitatea se confruntă cu o situaţie financiară deficitară, am decis să le propun consilierilor locali proiectul de hotărâre privind alocarea sumei de 1,5 milioane de lei pentru achiziţionarea de aparatură medicală. Astfel, vom aduce o contribuţie importantă la creşterea calităţii serviciilor medicale atât pentru locuitorii municipiului Deva, cât şi pentru toţi hunedorenii.
– Şi anul trecut aţi dat bani spitalului din Deva. Este o tradiţie, deci, să ajutaţi financiar unitatea medicală?
– Este adevărat, am alocat bani pentru aparatură medicală pentru opt secţii. Valoarea investiţiei a fost de 1,2 milioane de lei. În 2019, la solicitarea şefilor de secţii, finanţăm 10 secţii cu aproape 1,5 milioane de lei. Primul gând, când cineva este bolnav, este să ajungă cât mai repede la spital. Nu te gândeşti că ajungi la o clinică la Cluj, la Timişoara, trebuie să fii tratat la spitalul devean. Dacă vor fi achiziţionate aparatele necesare, lucrurile sunt mai simple, toată lumea are de câştigat, oamenii au şanse mai mari să fie trataţi aici. Cu cât mai repede, cu atât mai bine să fie toate secţiile dotate cu aparatură modernă.
– De data asta e vorba de 10 secţii ale spitalului. Ne puteţi spune ce aparatură va fi achiziţionată cu banii de la Consiliul Local Deva?
– Pentru Secţia de Cardiologie, o staţie centrală de monitorizare cu 12 monitoare, în valoare de 333.200 de lei. La Secţia de Interne, va fi cumpărat un ecograf Doppler color interdisciplinar, un troliu endoscopie, o maşină automată de spălat şi dezinfectat videoendoscoape. Pentru Neurologie e nevoie de saltele antiescare, la Urologie va fi achiziţionat un sistem de litotriţie pneumatică cu accesorii, un compresor aer, un adaptor de axialitate pentru uteroscop, şi o sondă litotriţie balistică pentru uteroscop. Pentru Secţia de Pneumologie, cu banii de la noi va fi achiziţionat un poligraf, un analizor de gaze sanguin, spirometru. Pentru Secţia de Radiologie e nevoie urgent de un aparat anestezie copii compatibil pentru RMN. La UPU trebuie un manechin pentru resuscitare, la ATI monitoare funcţii vitale, iar la Anatomie Patologică este nevoie de un procesor de ţesuturi.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Dom' primar e expert in tehnica medicala! Cum stie el toata terminologia. :-D

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

8 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

8 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

8 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

8 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

9 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

9 ore ago