Primăria Deva susţine tot mai mult financiar spitalul devean

Adriana Năstase

Ieri, consilierii locali au aprobat asocierea municipiului Deva, prin Consiliul Local, cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, în vede­rea creşterii calităţii serviciilor medicale pen­tru comunitatea locală.

Cea mai importantă unitate medicală din judeţ
Astfel, Consiliul Local (CL) Deva a aprobat alocarea sumei de 110.000 de lei către Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, fonduri cu ajutorul cărora unitatea medicală va achiziţiona aparatură medicală şi echi­pa­mente de uz medical pentru Secţia de Pneu­mo­logie. Atribuirea fondurilor necesare aces­tei secţii s-a făcut la solicitarea medicilor spe­cialişti de la spitalul devean.
„Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva este cea mai importantă unitate medicală din ju­deţ. Spitalul deserveşte şi o mare parte din­tre cetăţenii municipiului Deva. De exemplu, Secţia de Pneumologie asigură asistenţă medicală de specialitate în procent de 57 la sută pentru pacienţii din municipiul Deva”, a declarat primarul Florin Oancea (foto).

Achiziţionare aparatură pentru Oftalmologie
Totodată, Primăria municipiului Deva a plă­tit ieri, o nouă tranşă de bani din bugetul local către Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva. Municipalitatea a virat suma de 367.710 de lei destinată Secţiei Oftalmo­lo­gie. Banii au fost utilizaţi pentru cumpărarea unui tomo­graf în coerenţă optică cu angio­grafie (un apa­rat de investigaţie oftalmo­lo­gică de ul­timă generaţie) şi a unui Auto Ke­rato re­fractometru (aparat utilizat în tratamentul mio­piei, astig­ma­tis­mului, prezbitismului, co­rec­ţiilor vi­zuale).
În ultimii doi ani, Primăria Deva a sprijinit financiar mai multe secţii ale SJU, prin care se se numără cele de Cardiologie, Interne, Urologie, Chirurgie, Obstretică-ginecologie, Ortopedie, Oftalmologie şi ORL. Potrivit da­telor administraţiei locale, din anul 2018 şi până în prezent, Primăria Deva a alocat către SJU Deva fonduri în valoare totală de 3,42 milioane lei.
Primăria municipiului Deva a alocat Spi­talului Judeţean în anul 2020, în total, suma de 2.479.820 de lei. Banii sunt destinaţi achiziţionării de aparatură şi echipamente necesare dotării secţiilor spitalului. De ase­menea, Primăria Deva a alocat supli­men­tar în acest an şi fonduri pentru echipamente de pro­tecţie şi materiale sanitare necesare pen­tru prevenirea şi combaterea noului virus.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago