Categories: Sport

Surprize, surprize, în Italia, la Campionatul Mondial de Karate WKF

Campionatul Mondial de karate WKF stilul Goju Ryo, competiție or­ga­nizată în Italia, în localitatea Foligno, a reunit la start peste 500 de par­ti­cipanți, de pe mai multe continente. Ediția din acest an a fost una care a permis aduc­țiunea de puncte pentru califi­ca­rea la Jocurile Olimpice de la Paris, WKF-ul fiind federație care are acces la com­petițiile olimpice.

La egalitate cu țara gazdă
Spre surpriza generală, sportivii români prezenți la aceste întreceri au reu­șit câ­teva rezultate de excepție și, cu sigu­ranță, obiectivul lor, cel de a fi prezenți la Paris în 2024, poate fi în­deplinit dacă evoluțiile lor viitoare vor fi la fel de bune.
Astfel, Ionuț Andrei Ipate a câștigat locul I și medalia de aur după o evoluție de excepție la categoria – 75 de kg, iar o medalie de bronz a fost cucerită la aceas­tă categorie de Alexandru Goice. Menționăm că echipa națională de seniori a României, cu cei doi sportivi în componență, a ocupat locul III în proba de seniori mixt, la egalitate de puncte cu echipa țării gazdă, Italia.Locul I a fost ocupat de Portugalia, urmată în clasa­ment de Cehia.
Miruna Mihaela Mălăuță a adus la pal­ma­resul delegației României o me­dalie de bronz, cucerită la categoria se­nioare -61 kg și s-a clasat pe un onorant loc V cu echipa de senioare a României. Adrian Ionuț Molnar a încheiat com­pe­tiția din Italia pe locul V la categoria seniori – 84 kg.
În fine, tânărul Octavian Răzvan Ihnatiuc a adus acasă o medalie de aur pe care a cucerit-o alături de componenții echipei de cadeți a României, echipă care a fost urmată în clasamentul probei de for­mațiile din Cehia, Portugalia și Italia.
Remarcabil este că o parte dintre acești sportivi sunt reprezentanți al karate-ului din Valea Jiului, ei fiind pre­gă­tiți, cu determinare, ambiție și perse­ve­rență, de Alina și Radu Polifronie iar unii dintre ei sunt și studenți la instituții de învățământ redutabile din România.

Mesagerul Hunedorean