Categories: Sport

Suporterii Jiului au început protestele

Patru membri ai grupării de suporteri „Noi din Vale” susţinători ai echipei de fotbal Jiul Petroşani au început, ieri, o acţiune de protest în faţa Primăriei Petroşani, pentru a-şi salva echipa de suflet de la un nou abandon. Înarmaţi cu un banner de şapte metri lungime, inscripţionat cu mesajul „promisiuni avem, fotbal când vedem?”, fanii au anunţat că vor protesta zi de zi, până când autorităţile le vor da un răspuns.
„Promisiuni avem, fotbal când vedem?”
Pentru a nu rămâne încă o dată fără echipa favorită, cei patru suporteri au decis să lupte pentru a o salva de la faliment. Încă de la prima acţiune de protest, un reprezentant al autorităţilor a oferit o posibilă soluţie pentru salvarea fotbalului. „Noi ne-am ţinut promisiunea şi am ieşit în stradă. Trecătorii ne-au strâns  mâna şi ne-au încurajat pentru iniţiativă. Noi sperăm să fie un început care să se materializeze prin obţinerea de sprijin din partea autorităţilor locale”, au declarat membrii grupării. Suporterii au fost primiţi la o discuţie la Primărie de administratorul municipiului, Marian Popescu. „Domnul Popescu ne-a spus  că o posibilă soluţie de a slava echipa este de a o trece sub tutela clubului CSM Petroşani, care are mai multe secţii sportive. El a afirmat că aşa s-ar putea plăti vizele anuale la AJF Hunedoara şi tot ceea ce ţine de echipă până la începerea returului. Reprezentantul Primăriei ne-a asigurat că dacă se va ajunge la o înţelegere cu oficialii Jiului, echipa va putea începe cu bine returul din Liga a IV-a”, au declarat suporterii  Jiului.
La un pas de abandon
Managerul clubului Jiul, Marin Tudorache, a declarat că este gata să depună armele dacă autorităţile locale nu vor sprijini financiar clubul „alb-negru”. „Mai mult decât atât, chiar nu ştiu ce am mai putea face. Am vândut bilete, am venit cu bani de acasă, am mobilizat oameni, dar până la urmă ne cedează şi nouă nervii. Să vedem ce răspuns vom primi din partea Consiliului Local Petroşani în legătură cu cele două adrese oficiale pe care le-am trimis”, a declarat Marin Tudorache. Condiţiile financiare dificile i-au bulversat şi pe jucători, şi pe antrenorii echipei. „Dacă nu se va găsi nici o soluţie, probabil că desfiinţarea echipei este iminentă”, a declarat antrenorul Sorin Ghiţan.
Înfiinţată în această vară, noua echipă Jiul, continuatoare doar cu numele a fostei grupări de legendă falimentată de Alin Simota, a evoluat modest în turul Ligii a IV-a, ocupând doar locul 11 din 16 combatante. (C. Marinuţ)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

6 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

6 ore ago