Categories: Sport

Suferind în ploaie

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara a încercat o „alianţă” cu ploaia torenţială din timpul meciului din deplasare cu Naţional Sebiş, însă ocupanta locului doi din serie a găsit soluţii pentru a desface defensiva „alb-albaştrilor” şi s-a impus cu 2-0 (0-0). Golurile trupei arădene au fost marcate de fostul hunedorean Ionuţ Radu (58) şi Lazea (80).

Multă apă, puţin fotbal
Pe un teren afectat de o ploaie ce a căzut continuu în noaptea precedentă meciului, ambele formaţii au dificultăţi să arate că ştiu fotbal. Prima ocazie mai serioasă a apărut abia în minutul 16, când hunedorenii au respins slab, iar Digbeu a trimis din prima, de la marginea careului, peste transversală. Tot arădenii au fost mai periculoşi, însă portarul Raţ a respins lovitura de cap a lui I. Radu (min. 23), după cornerul executat de Poiană. Din minutul 30, condiţiile de joc au devenit şi mai grele, întrucât a început să plouă torenţial. Totuşi, Naţional a mai avut două bune oportunităţi, prin Mureşan, în minutele 38 şi 43, însă „reduta” alb-albastră a rezistat. În afara unei defensive aglomerate, hunedorenii au „trăit”, în prima repriză, doar prin angajări lungi pe vârfuri şi au părut mulţumiţi că pauza a venit la scorul de 0-0.

Un foc de paie şi două goluri muncite
Contrar cursului din prima repriză, primii care s-au remarcat după pauză au fost hunedorenii. Trăşcan (min. 51) a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, însă portarul arădenilor a scos salvator de sub transversală. Puşi în gardă de „focul de paie” hunedorean, cei de la Naţional au apăsat pedala de acceleraţie. Bozian a anunţat golul cu un şut de la 18 metri respins de Raţ, iar în minutul 58, arădenii au deschis scorul prin Ionuţ Radu, care a reluat în plasă un balon venit de la Şulea, 1-0. La acest scor, ritmul partidei a scăzut, hunedorenii părând resemnaţi, iar gazdele fiind mulţumite. Totuşi, pentru a trăi fără emoţii finalul de joc, Naţional şi-a majorat avantajul în minutul 80, când Lazea a înscris cu latul, după o acţiune în care Ologu a driblat trei hunedoreni. Naţional Sebiş – FC Hunedoara 2-0 (0-0)

Au marcat: Ionuţ Radu (58), Lazea (80).
Naţional Sebiş: Şoltesz – Miheţ, Bier, Mardare, Mureşan – Lazea, Apostol – Şulea (85, Corcoveanu) Digbeu (49 Bozian), Poiană – Radu.
FC Hunedoara: Raţ – Şoit, Popa, Ciumaşu, Trăşcan, Munteanu (F. Olariu), Sandu, Gheară (M. Olariu), Drăgoescu, Tecsi (Grigore), Făgărăşanu. Antrenor – Dumitru Gălan.
Arbitri: Dragoş Lunca – Csaba Antal (ambii din Cluj), Sergiu Corb (Zalău). Observatori FRF: Gabriel Dan şi Nicolae Tanasoglu (ambii din Timişoara).
Stadion „Naţional” din Sebiş; spectatori 200.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Felicitare Paste

12 secunde ago

Felicitare Paste

15 secunde ago

Felicitare Paste

18 secunde ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

4 minute ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

6 minute ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

6 minute ago